Az E-motion Fitness & Rehabilitation Center bemutatkozása a nagydobronyi Magyar Házban

2021. augusztus 31., 09:45 , 1073. szám

A címben látható megnevezés két kárpátaljai fiatal egyedi ötlete, illetve a sportot és az egészséges életmódot szolgálni kívánó egyedülálló kezdeményezése. A projekt augusztus 29-ei bemutatására lapunk is ellátogatott.

Az ötletgazdák – Ráti Ákos (Kisdobrony) magánvállalkozó és Hajdú Szabolcs (Harangláb) rehabilitológus – elmondták, hogy a mostani rendezvény egy kezdetleges bemutatója annak a nagyszabású projektnek, illetve létesítménynek, amely hamarosan megépül, és minden érdeklődő rendelkezésére fog állni.

Szabolcs: Ez egy fitneszközpont lesz sport- és rehabilitációs-terápiás zónával, illetve wellness és úszómedence is várja majd a látogatókat. Külön konditerem lesz az erőemelők, illetve az atléták számára, valamint beüzemelünk egy nyitott edzőteremet is. A központ épülete Nagydobrony határában, Csongor irányában lesz, így sokak számára elérhetővé válik.

Ákos: Nagyjából egy éve keresett meg Szabi azzal az ötlettel, hogy létre kellene hozni egy ilyesfajta létesítményt a körzetünkben. Nagyon megtetszett az ötlet, mivel huzamosabb ideig sportoltam, s hobbiszinten jelenleg is űzöm. Az alapelképzelés kicsiben indult, ám az idő előrehaladtával egyre nagyobbra nőtte ki magát. Hatalmas potenciált látok ebben, hiszen egyedülálló dologról van szó. Ez egy mérvadó projekt, mely által nemcsak minket, hanem a környező településeket is jobban megismerhetik majd az idelátogatók. Mindenkit szeretettel várunk, aki változtatni kíván az életmódján, vagy ha rehabilitációra van szüksége. A rehabilitáció általi gyógyulás sok esetben célravezető, mert nem tüneti kezelésről beszélünk, hanem hosszú távon nyújt maradandó segítséget. A komplexum 1600 négyzetméteres területen fekszik, amely minden igényt kielégít majd.

Az eseményen több előadás is elhangzott. Az egyik ilyen volt az Egészségről okosan című, amelyben azt vizsgálták, hogyan hat a mozgás a fizikai és a mentális állapotunkra, mennyire egészséges, illetve a rehabilitációs gyakorlatok hatásának ismertetésére is sor került. Ezenkívül különböző táplálékkiegészítőket is bemutattak a résztvevők számára, amelyeket ki is próbálhattak, illetve szakképzett sportolók edzésmintákat és -irányzatokat mutattak be a testépítésen belül.

D. P.