Világhírű jazzmuzsikusok érkeznek Beregszászba

2021. augusztus 31., 16:42 , 1073. szám

Első alkalommal rendeznek szeptember 3-án és 4-én nemzetközi jazzfesztivált a Beregszászi Amfiteátrumban Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a visegrádi négyek közös szervezésében. Az eseményen Európában és a világon is ismert és elismert jazzkiválóságok lépnek majd színpadra.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, Magyarország 2021 nyarától tölti be a visegrádi négyek elnöki tisztét, ebből adódóan Kárpátalján is nagyszabású rendezvényt tartanak. A nemzetközi jazzfesztivál keretében Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország kiváló muzsikusai lépnek színpadra.

Az augusztus 30-án megtartott sajtótájékoztató keretében Beke Mihály András, első beosztott beregszászi magyar konzul elmondta: a rendezvényre külön buszjáratok indulnak ingyenesen, melyek Beregszász központjából, a Rákóczi térről indulva viszik az érdeklődőket az Amfiteátrumba, illetve vissza. A konzul azt is elárulta, hogy a zenekari átállások között tombola is lesz, amelyen értékes nyereményeket sorsolnak ki, többek között Sárik Péter, Magyarország legismertebb jazz-zongoristájának legújabb CD-jét.”

A sajtótájékoztató alkalmával online kapcsolták Sárik Pétert, aki kérdésünkre elárulta, hogy a mostani fellépés során Bartók csodálatos dallamait átültetve a jazz világába készülnek a beregszászi koncertre, ahova szívesen jönnek, hiszen mindig különleges élményben van részük a kárpátaljai közönség előtt muzsikálva.                        

ev