A BL-főtáblás Sahtartól csent pontot a Minaj FC

Labdarúgás

2021. szeptember 1., 08:32 , 1073. szám

A Minaj FC a hatodik forduló egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A kárpátaljai együttes a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Sahtar Donyeck ellen ért el értékes döntetlent.

A vendégek számára nem indult jól a találkozó, hiszen a 15. percben a brazil Marlon egy szabálytalanság után már másodszor is besárgult, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Az emberhátrány ellenére a Sahtar dominált, és a 34. percben Traore büntetőből a vezetést is megszerezte számukra.

A fordulást követően már kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán, és negyedórával a vége előtt Ahmedzade fejes góllal egyenlített. A ráadáspercekben még mindkét együttesből kiállítottak egy-egy játékost (Kulijevet és Dodót), így a Minaj 10, míg a Sahtar 9 emberrel fejezte be a találkozót.

A játéknap másik hatalmas meglepetését a legutóbb a Minajt 1-0-ra legyőző újonc Veresz Rivne szolgáltatta azzal, hogy az élcsapatnak számító Gyeszna Csernyihiv vendégeként nyert 4-0-ra(!).

Mégsem ez volt a forduló legnagyobb arányú sikere, hisz a másik ukrán BL-résztvevő Dinamo Kijev hét góllal küldte haza a nemrég még a nemzetközi kupában szereplő Kolosz Kovalivkát.

Eredmények: Minaj FC–Sahtar Donyeck 1-1, Csornomorec Odessza–Olekszandrija 2-2, Inhulec Petrove–FK Mariupol 3-0, Metaliszt Harkiv–Dnyipro 1-2, Dinamo Kijev–Kolosz Kovalivka 7-0, Gyeszna Csernyihiv–Veresz Rivne 0-4, Ruh Lviv–FK Lviv 1-0, Zorja Luhanszk–Vorszkla Poltava 1-0.

A címvédő Dinamo kijev 16 ponttal vezeti a tabellát az egyformán 13 pontos Sahtar és Dnyipro előtt.

Az 5 pontjával a 16 fős mezőnyben 12. helyezett Minaj FC a vb-selejtezők miatt beiktatott szünet miatt legközelebb szeptember 9-én lép pályára, amikor is a 7. fordulóban a hozzá hasonlóan az alsóházhoz tartozó Csornomorec Odesszát látja vendégül.

(tamási)