Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjban részesült Dobsa Beáta

2021. szeptember 9., 16:04 , 1075. szám

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat kapott Dobsa Beáta, az Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program (MCC FIT) beregszászi régióvezetője. Az elismerést ünnepélyes keretek között adta át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptember 9-én Budapesten.

A 2013 tavaszán alapított Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat a családokért felelős tárca nélküli miniszter szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében hirdette meg, melynek egyik fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar nemzetiségű szakembereket, tehetségsegítőket és tehetséggondozó szervezeteket, akik munkájuk során kimagaslóan sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében.

A díj elnevezése a „Bonis bona discere”, azaz „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik.

A Kiváló tehetségsegítő kategória díjában részesült Dobsa Beáta a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola magyar nyelv és irodalom, majd angol szakán szerzett diplomát, s jelenleg a Pannon Egyetem Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskola (Multilingualism Doctoral School) angol nyelvű PhD-képzésének végzős hallgatója. A díjazott az átadó után újságírónknak érzéseit összefoglalva elmondta: „Mérhetetlen hála van a szívemben és inspiráció a jövőt illetően. Hatalmas megtiszteltetésnek élem meg, és őszintén hiszem, hogy ez a díj nemcsak az enyém, hanem azoké az embereké, akik útmutatása és segítsége ide vezetett. A Mindenható a világ legcsodásabb helyére a legszeretőbb szüleinek ajándékozott! Férjem és gyermekeim mindenben támogatnak, és mentoraim iránymutatása kísérik mindennapjaimat!”

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!   

Csuha Alexandra