Szél Ágnes fotóművész műveiből nyílt állandó tárlat Visken

2021. szeptember 15., 12:52 , 1075. szám

Csuhé-gyékénysás alkotásokat bemutató állandó kamarakiállítás nyílt a viski Fodó Sándor Kulturális Központban. Az esemény megnyitójára szeptember 10-én került sor, a tárlat során Szél Ágnes aranykazetta életműdíjas fotóművész képei láthatóak.

A kiállítás főként a Viskre jellemző csuhétárgyakat foglalja magába. Angster Mária, a tárlat vezetője elmondta, hogy a kiállítás állandó jelleggel érkezett Viskre, így bármikor megtekinthető a későbbiek folyamán.  „Több évtizede gyűjtjük Baranya megyében a csuhé-gyékénysás alkotásokat, ezektől egy múzeum jött létre, amelyet dr. Andrásfalvy Bertalan nyitott meg 2018-ban. Idén márciusban Szél Ágnes aranykazetta életműdíjas fotóművész több száz fotót készített a csuhé-gyékénysás állandó kiállítás anyagából. Ezekből lett kiválasztva a viski kamarakiállítás”– mondta el Angster Mária.

A tárlatvezetés során megtudhattuk, hogy a fotók múzeumi minőségűek, melyek színértékének szavatossága a száz évet is meghaladja, így hosszú időn keresztül képezhetik az alkotások a viski kulturális örökség részét.     

VE