Kétgólos előnyt herdált el a Minaj FC

Labdarúgás

2021. szeptember 16., 11:57 , 1075. szám

Alsóházi rangadó lévén, a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos lett volna a három pont megszerzése a Minaj FC számára az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában az újonc Csornomorec Odesszával szemben, de végül hazai környezetben be kellett érnie egy ponttal.

Az élen álló Dinamo Kijev és az üldöző Sahtar Donyeck győzelemmel hangolódott a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójára.

Anton Bajdal büntetőjével az első félidő végén szerzett vezetést Ungváron a Minaj, amit Oleh Visnevszkij a második játékrész elején megduplázott. A kétgólos előnyt azonban hamar elszórakozta Vaszil Kobin csapata, hiszen Vanat az 57. percben szépített, a csereként beállt Avagimjan pedig a 64. percben beállította a 2-2-es végeredményt. A most elherdált két pont még nagyon hiányozhat majd a végelszámolásnál…

A válogatott vb-selejtezők miatt beiktatott kéthetes szünetet követően nem botlottak a ,,nagyok”. A listavezető Dinamo Kijev a jó erőkből álló Metaliszt Harkiv vendégeként nyert 2-0-ra, míg a Sahtar ugyanilyen arányban fektette két vállra a Dnyiprót.

Eredmények: Minaj–Csornomorec Odessza 2-2, Metaliszt Harkiv–Dinamo Kijev 0-2, Sahtar Donyeck–Dnyipro 2-0, Olekszandrija–Inhulec Petrove 1-0, Ruh Lviv–Zorja Luhanszk 1-1, Kolosz Kovalivka–Mariupol 1-3, Vorszkla Poltava–Gyeszna Csernyihiv 2-2, Veresz Rivne–FK Lviv 1-0.

A tabellát a Dinamo vezeti 19 ponttal a 16 pontos Sahtar és 14 pontjával harmadik Olekszandrija előtt.

A 6 pontjával a 11. helyezett Minaj szeptember 18-án, a 8. fordulóban a Vorszkla Poltava otthonába látogat.

(tamási)