Megtartotta közgyűlését a KMKSZ Viski Alapszervezete

2021. szeptember 21., 17:40 , 1076. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Viski Alapszervezete szeptember 17-én tartotta éves közgyűlését, melynek során az elnök beszámolt az alapszervezet elmúlt egy év munkájáról, valamint a különböző rendezvényekről. Az eseménynek a Fodó Sándor Kulturális Központ adott otthont.

Szabó Gabriella, a KMKSZ Viski Alapszervezetének elnöke beszámolójában elmondta, bár a járványhelyzet sok tervet keresztülhúzott, mégis sikerült néhány kulturális programot megvalósítani. Szerinte fontos, hogy a felmerülő kérdéseket meg tudják beszélni, és hogy a problémákat együttes erővel meg tudják oldani. „Jólesett, hogy végre közösen meg tudtuk beszélni azokat a problémákat, melyeken keresztülmentünk. Nagyon örültem, hogy a KMKSZ-frakció képviselői is jelen voltak. Egy eredményes közgyűlésen lehetünk túl” – mondta az alapszervezeti elnök.

Sari József, a KMKSZ Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezetének elnöke vázolta az aktuálpolitikai helyzetképet a tagság előtt. Mint mondta, nincs könnyű helyzetben a Szövetség, de fontos, hogy ezekben a nehéz időkben is egységesen és együttes erővel lépjenek fel a magyar közösséget érintő kérdésekben. „Minden olyan kérdést megbeszéltünk, amely érdekelte a közösséget, remélem, hogy hasznos volt a tanácskozás. Bízom benne, hogy a járvány után újra megindulhat köreinkben az élet, terveink vannak, és ezeket a terveket meg kell valósítani” – mondta el Sari József.

A közgyűlés alkalmával a KMKSZ-frakció viski kistérségi képviselői is beszámoltak az önkormányzatban zajló munkáról, a magyar iskola és óvoda ügyéről, valamint a viski kórház kérdéséről. A KMKSZ-frakció a magyar intézmények különválasztását ellenzi, s mint mondták, ezért a továbbiakban is harcolni fognak.

                VE