Tanszercsomaggal gazdagodtak a tiszakeresztúri diákok

2021. szeptember 24., 14:37 , 1077. szám

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház jóvoltából szeptember 22-én tanszercsomaggal gazdagodtak a Tiszakeresztúri Oktatási-Nevelési Központ diákjai. A csomagok az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közreműködésével jutottak el Kárpátaljára.

Az átadó alkalmával Kiss András, az IKSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke elmondta: „Köztünk és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) között régóta kapcsolat, együttműködés él. Velük egyeztettünk arról is, hogy most, az iskolakezdés kapcsán, hol érdemes segítenünk. Így jött szóba a tiszakeresztúri oktatási központ. A gyerekek támogatásán keresztül célunk a szülők támogatása is, s ezáltal a Kárpátalján élő, dolgozó családokat is támogatjuk. Mi olyan Kárpát-medencét képzelünk el, ahol a fiatalokba, a családokba fektetünk bele, őket erősítjük, hiszen ők képezik a jövőt” – fogalmazott Kiss András. 

Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke elmondta, az elmúlt évek során az IKSZ-szel nagyon jó partneri kapcsolatot sikerült kialakítani. Segítségükkel az évek alatt több oktatási intézményt sikeresen támogatni tudtak. „Aki iskolát és óvodát támogat, az a jövőt támogatja. Köszönöm Nacsa Lőrinc elnök úrnak, és az IKSZ-nek, hogy idén is segítették ezzel az akcióval a kárpátaljaiak iskolakezdését” – fejezte ki háláját az ISZ elnöke.

Kardos Norbert, a Tiszakeresztúri Oktatási-Nevelési Központ igazgatója szerint a gyerekek mindig örülnek az ajándéknak, de ez az adomány a mindennapi iskolai foglalkozásokhoz nyújt számukra nagy segítséget, amely által nemcsak a gyerekeket, hanem a családokat is támogatják. „Köszönet illeti a KMKSZ ISZ-t, valamint a IKSZ-et, illetve az anyaországi partnerszervezeteket, akik által iskolánk diákjai értékes tanszercsomagokkal gazdagodtak” – mondta az intézmény igazgatója.

Az átadón Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ elnöke is szeretett volna megjelenni, azonban az ukrán hatóságok megtagadták tőle az országba való belépést. Sőt, határra érkezésekor az ukrán határőrök közölték vele, hogy három évre kitiltották Ukrajnából. Bár a képviselő nem vehetett részt az átadón, a csomagok sikeresen célba értek.

A tiszakeresztúri látogatást követően a delegáció tagjai a Beregszászi Opre Roma Gimnáziumba is juttattak adományt.

VE