Szerény képviselők költekező rokonai

2021. szeptember 27., 17:36 , 1076. szám

Miközben a honatyák, köztük kárpátaljaiak is, a parlamentben a társadalmi igazságosságról papolnak és visszafogott, szerény életmódjukkal kérkednek, hozzátartozóik lépten-nyomon „leleplezik” őket a közösségi médiában luxustárgyaikkal, életmódjukkal. A témáról az UNIAN hírügynökség és a 2+2 tévécsatorna Hrosi (Pénz) című műsora készített összeállítást.

Andre Lopusanszkij, Andrij Lopusanszkijnak, az Európai Szolidaritás párt parlamenti képviselőjének fia atyja nyomdokaiba kívánt lépni, ezért indult a legutóbbi választásokon. Nagymamák, gyermekek társaságában tűnt fel, együttérzést tanúsított a fogyatékkal élők iránt. A választásokat nem nyerte meg, viszont azóta a közösségi médiában nemcsak nagymamák, hanem eszkorthölgyek társaságában is látható. Ezenkívül, ugyancsak a közösségi média tanúsága szerint, nyilvánvalóan vonzódik a márkás holmikhoz. A Hrosi például megfigyelte, hogy Hermès márkájú pólóban indult a hegyekbe, amelynek ára legalább 7 ezer hrivnya. Máskor Louis Vuitton márkájú sortban úszott, amelynek ára a tévések szerint a 20 ezer hrivnyához közelít. Kiderült továbbá, hogy az egyik pulóvere több mint 15 ezerbe, a másik 19 ezer hrivnyába kerülhetett.

Szintén indult a választásokon, s ugyancsak veszített Andrij Petyovka, Vaszil Petyovka független kárpátaljai parlamenti képviselő fia. A Hrosi megfigyelése szerint az ifjabbik Petyovka, aki feleségével a fél világot beutazta már, általában megadja a módját a pihenésnek. Így például Dubaiban egy olyan hotelben szállt meg, amelyben az egyhetes tartózkodás közel 260 ezer hrivnyába kerül. Idén nyáron pedig, amint a neje írta a világhálón, „spontán kiruccant” Törökország egyik legdrágább szállójába, a Maxx Royalba. Egy hét tartózkodás a hotelben állítólag 10 ezer dollárt kóstál fejenként.

Vaszil Petyovka fia nyilvánvalóan igen bőkezű ember, feleségét a mesés pihenés mellett drága ajándékokkal kényezteti, például a Tiffanytól származó ékszerekkel. Csupán az a gyémántkereszt, amelyet Andrij nejének nyakában láttak, a márkaboltokban 368 ezer hrivnyába kerül.

Jurij Arisztovnak (Nép Szolgája frakció), a Legfelső Tanács költségvetési bizottsága elnökének fia is szereti a fényűző pihenést. Az Instagramon közölt fotóin látható, amint barátaival Porshén, Rolls-Royce-on autókáznak. Artem Arisztov emellett a drága holmit is kedveli, például a Louis Vuitton, Versace, Philipp Plein pólókat. A Gucci melegítő (hoody?), melyet egy Egyiptomban készült felvételen viselt, kb. 24 ezer hrivnyába kerülhetett.

A luxus ruhákat és ékszereket Szerhij Sahov független képviselőnek, a parlament egyik sokat megélt bennfentesének lánya is imádja. A Hrosi felfigyelt rá, hogy a fotókon hol a francia Ballmain szoknyájában mutatkozik, hol egy Cartier karkötő díszíti a csuklóját (a Cartier hivatalos weboldalán az ékszer ára 1,350 millió hrivnya).

A huszti születésű Valerij Luncsenko független képviselő felesége viszont a jelek szerint a luxusbútorokért van oda. A közösségi médiában közzétett fotón látható két „ideális” fotel darabja a gyártó weboldala szerint közel 5200 dollár. Vagyis Luncsenko képviselő és neje a szó szoros értelmében valamivel több mint 280 ezer hrivnyán ül otthon…

Ezenkívül Marina Luncsenko is szereti a Louis Vuitton termékeit. Például egyik sálja a márka hivatalos weboldalán 24 ezer hrivnyába kerül, a táskája pedig 46,5 ezer hrivnyát ér. Tornacipője nagyon hasonlít Alexander McQueen egyik kultikus termékére, amelynek értéke a világháló szerint 16 ezer hrivnya.

Mint láthatjuk, a politikusok gyermekeinek és feleségeinek életmódja meglepő. Hiszen a képviselők többsége, akiknek hozzátartozóit a Hrosi és az UNIAN bemutatta, már legalább a második választási ciklusukat töltik a parlamenti kupola alatt. Évről évre arról beszélnek, hogy megvédik az ukránok érdekeit, és számukra az a legfontosabb, hogy biztosítsák a jólétet, a minőségi oktatást és egészségügyi ellátást minden polgár számára. Talán csak elfelejtik hozzátenni, hogy amikor a polgárokról beszélnek, elsősorban a legközelebbi hozzátartozóikra gondolnak.

(hk)