Pocsék hetet zárt a Minaj FC

Labdarúgás

2021. szeptember 29., 08:23 , 1077. szám

Előbb az Ukrán Kupában, majd a bajnokságban is vereséget szenvedett a Minaj FC labdarúgócsapata, amely az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban így nagyon rossz hetet tudhat maga mögött.

Vaszil Kobin együttese hét közben az Ukrán Kupában a legjobb 16 közé jutásért lépett pályára a másodosztályú Aljansz Lipova Dolina vendégeként, és Kobak, valamint Visnevszkij találataival – már 12 perc elteltével – két góllal vezetett. A folytatásban azonban a vendéglátók még az első játékrészben egyenlítettek, majd nem sokkal a vége előtt a győztes gólt is megszerezték, kiejtve ezzel a magasabban rangsorolt ellenfelet a sorozatból.

Szombaton – immáron a bajnokságban – az eddig még nyeretlen FK Lviv látogatott el Ungvárra, de itt sem sikerült a pontszerzés a kárpátaljai együttes számára, hiszen az ellenfél 2-1-re nyert.

A bajnoki címért küzdő csapatok közül a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck is különösebb gond nélkül hozta a kötelező győzelmet.

Ha már a két Bajnokok Ligájában érdekelt csapatnál tartunk, egy mondatot mindenképpen megérdemel az a tény, hogy hét közben az Ukrán Szuperkupáért Kijevben csapott össze egymással a két együttes, amelyen sima, 3-0 arányú Sahtar-győzelem született. Mindez azt jelenti, hogy a donyecki együttes egyenlített a két csapat Szuperkupa-trófeáinak megszerzését illetően, és jelenleg mindkét gárdának 9-9 ilyen sikere van.

A 9. forduló eredményei: Minaj FC–FK Lviv 1-2, Kolosz Kovalivka–Vorszkla Poltava 0-1, Olekszandrija–Mariupol 2-1, Sahtar Donyeck–Veresz Rivne 4-1, Ruh Lviv–Dinamo Kijev 0-2, Dnyipro–Zorja Luhanszk 0-4, Gyeszna Csernyihiv–Metaliszt 1925 Harkiv 1-2. A Csornomorec Odessza–Inhulec Petrove találkozót később rendezik.

A bajnoki tabellát a Dinamo Kijev vezeti 25 ponttal a 22 pontos Sahtar előtt.

A 6 pontjával még bennmaradást jelentő, 13. Minaj FC a hét végén sorra kerülő 10. játéknapon Harkivban lép pályára.

(tamási)