A KMDFKSZ tisztújító közgyűlése Ungváron

2021. szeptember 30., 20:01 , 1078. szám

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) 2021. szeptember 29-én tartotta soron következő tisztújító közgyűlését az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási-Tudományos Intézetének Bercsényi Miklós Könyvtárában.

A közgyűlés a napirendi pontok szerint haladt. Első lépésként megejtették a tagfelvételt, melynek értelmében nyolc új aktivistával bővült a diákszervezet, a korábbi évek aktív tagjaiból pedig négyet is főaktivistává avanzsálhattak.

Ezt követően Lőrinc Ingrid, a szervezet elnöke megtartotta elnöki beszámolóját, melyben tájékoztatta a jelen lévő diákokat a KMDFKSZ elmúlt évének történéseiről és sikereiről. Beszédében fájó búcsút vett az elnökségtől, mivel az alapszabályzat értelmében a továbbiakban már nem töltheti be a KMDFKSZ elnöki tisztjét. Ingrid 2017-ben lett a diákszervezet tagja, amely már akkor is rendkívül erős és jól szervezett közösség volt. „Amikor két éve én lettem a szervezet elnöke, akkor senki sem mondta azt, hogy könnyű lesz, de visszatekintve, vitathatatlan eredményekkel és rendkívül pozitív élményekkel teli két év volt” – nyilatkozta Lőrinc Ingrid.

Az elnöki beszámolót az elnökségi tagoké követte, majd az elnökválasztás. A leköszönő elnök Makusin Viktort ajánlotta a meg­üresedett elnöki tisztségre, amelyet a jelenlévő, döntőképes tagság meg is szavazott.

Az új elnök beszédében visszaemlékezett az ungvári diákként megtett első lépéseire mind az egyetemen, mind a diákszervezetben. Elmondása szerint rendkívül nagy büszkeséggel tölti el az, hogy egy ilyen komoly múltú diákszervezet elnökeként állhat a jelenlévők előtt. „A KMDFKSZ egy összetett szervezet, hisz minden éven sokszínű és széles körű programokkal készül az érdeklődő diákok számára, megállja a helyét konferenciák, publikációk, kirándulások és mulatságok szervezésében is” – mondta a diákszervezet új vezetője.

Új elnökhöz új alelnökök és elnökségi tagok is dukálnak. Az új belügyi alelnök Vágner Csaba, a programokért felelős alelnök Gál Máté, míg a külügyi alelnök Dzsurinec Alexandra lett. Az elnökség és az etikai bizottság csapatába Balog Sándor, Györke Dávid, Soós Alexa, Cserevka Dianna, Géresi József István és Szabó Tibor Bence nyert felvételt. Az elnöki megbízott tisztségét a jövőben Dobán Vivien tölti be.         

SD