I. Beregszászi Kistérségi Kispályás Labdarúgó-torna Badalóban

2021. október 5., 12:36 , 1078. szám

Első alkalommal rendezte meg Beregszászi Kistérségi Kispályás Labdarúgótornáját a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ). A rendezvényre október 3-án került sor Badalóban.

„A XXI. század egyik legnagyobb kihívása, hogy az ifjúságot a virtuális terekből vissza tudjuk hozni a valódi, fizikai platformra, ezért van nagy jelentősége az ilyen és ehhez hasonló sportrendezvényeknek, hiszen a sport mindenkié” – nyilatkozta Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke. Elmondása szerint a szervezet elnöksége mindent megtesz azért, hogy a jövőben is –  lehetőségeihez mérten – támogatni tudja az alapszervezetek efféle kezdeményezéseit. „Érdemes elgondolkodni azon, hogy ebből a rendezvényből miért ne lehetne akár hagyomány is” – zárta szavait Dobsa István, majd mindenkinek kiváló szórakozást és hangulatos mérkőzéseket kívánt.

Szalai Imre badalói elöljáró a rendezvény kapcsán reményét fejezte ki, hogy a járásban minél hamarabb visszatérjenek azok a régi szép idők, amikor minden egyes községnek volt saját futballcsapata.

Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke elsősorban gratulált a kiváló szervezéshez, majd hozzátette, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, hisz nevelő jelleggel is bírnak: mindenki küzd a saját csapatáért és a győzelemért.

A végig jó hangulatú tornán három csoportban 14 csapat küzdött meg egymással. A parázs mérkőzéseket követően legjobbnak a tiszaújlaki csapat bizonyult, őket a házigazdák követték, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a beregrákosi csapat állhatott fel.

A szervezők ezúton is köszönik a kedves fogadtatást, a szervezést és a lebonyolítást Dankai Péter helyi KMKSZ ISZ-aktivistának és a munkálatokat segítő fiataloknak.  

SD