Angol-, német-, magyar-, ukrán-, orosznyelv-tanfolyamok indulnak a Rákóczi-főiskolán

2021. október 6., 11:50 , 1078. szám

2021. október 2-án ismét megkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola által szervezett nyelvtanfolyamok, amelyek segítségével az idegen nyelvet tanulni vágyók elsajátíthatják azokat, hiszen a nyelvek ismerete számos dologhoz hozzásegítenek bennünket az életben való boldogulás során, mint pedálul a továbbtanulás, jobb munkahely. Egy idegen nyelv és a hozzá tartozó kultúra megismerése amellett, hogy fontos és ma már szinte minden munkahelyhez szükséges, szórakoztat, hasznos időtöltés, művelődés, igazi felfedezés. A tanfolyamok foglalkozásai a szintfelmérő tesztírást követően kezdődhettek el, hogy mindenki a tudásszintjének megfelelő csoportban vegyen részt a képzésen.

A tanfolyamokra augusztus 12-től szeptember 20-ig lehetett jelentkezni. Ez idő alatt 176 fő jelezte nyelvtanulási igényét. 72 fő angol, 25 fő német, 25 fő magyar, 42 fő ukrán, és 12 fő orosz nyelven kezdte el a foglalkozásokat alap- vagy középszinten. A nyelvtanfolyamok 80 órában valósulnak meg 2021. október 2. és 2022. február 28. között 10 szakképzett oktató bevonásával összesen 13 csoportban. A képzés végén, a sikeres szóbeli és írásbeli vizsgát követően kétnyelvű (ukrán és magyar) tanúsítványt vehetnek át a résztvevők 2022 márciusában.

A képzések megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Váradi Natália,
a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője