Az edzőváltás sem segített a Minajon

Labdarúgás

2021. október 6., 08:50 , 1078. szám

Az Ukrán Kupából történt kiesés és a bajnokságban, a Lviv elleni vereséget követően felállították a Minaj FC labdarúgócsapatának kispadjáról Vaszil Kobint, és helyette eddigi segítőjét, Mikola Cimbalt nevezték ki. A váltás nem igazán jött be, hiszen a kárpátaljai csapata az ukrán élvonal 10. fordulójában a Metaliszt 1925 Harkiv vendégeként szenvedett 1-0 arányú vereséget.

Pedig több mint egy órán keresztül jól tartotta magát a Minaj, még helyzetei is akadtak, de azok kimaradtak. A 72. percben büntetőhöz jutottak a vendéglátók, amelyet Artem Habeljuk értékesített. Kucser kapus egyébként beleért a jól helyezett lövésbe, de nem tudta azt hárítani.

A forduló rangadóján nem született gól a listavezető és címvédő Dinamo Kijev, illetve a Sahtar Donyeck csatájában, így a tabellán megmaradt a két csapat közötti 3 pontnyi különbség.

Eredmények: Metaliszt 1925 Harkiv–Minaj FC 1-0, Mariupol–Ruh Lviv 0-2, Kolosz Kovalivka–Csornomorec Odessza 2-1, FK Lviv–Dnyipro 0-1, Vorszkla Poltava–Inhulec Petrove 3-0, Veresz Rivne–Olekszandrija 0-0, Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck 0-0.

A bajnoki tabellát a Dinamo vezeti 26 ponttal a 23 pontos Sahtar és a 21 pontjával harmadik Vorszkla előtt.

A 6 pontjával még bennmaradást érő, 13. helyen álló Minaj a következő fordulóban a Gyeszna Csernyihivet látja majd vendégül Ungváron.              

(tamási)