A Magyar Református Szeretetszolgálat újabb segélycsomaggal támogatott több kárpátaljai tanintézményt

2021. október 7., 18:34 , 1079. szám

„A szeretet mindent elfedez…” – 1 Kor. 13, 7.

A Beregszászi Városi Oktatási és Kulturális Osztály kérésére a Magyar Református Szeretetszolgálat étkeztetési célú támogatásban részesített két, a Beregszászi kistérséghez tartozó oktatási intézményt. A segélycsomagok átadására október 7-én került sor, melyeket Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Kulturális Osztály vezetője vett át.

A Beregszászi Opre Roma Gimnázium és a Beregszászi Petőfi Sándor Gimnázium roma diákjai sok nehézséggel néznek szembe nap mint nap. Felismerve ezeket a nehézségeket a Beregszászi Városi Oktatási és Kulturális Osztály vezetője kéréssel fordult a Magyar Református Szeretetszolgálat felé, miszerint lehetőségükhöz mérten támogassák az említett oktatási intézményeket, leginkább a diákok étkeztetését érintően, ezzel is könnyítve a szülők terheit. Erre a kérésre a szeretetszolgálat azonnal reagált, és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közreműködésével, gyors segély formájában átadott 117 db konzervet, 60 csomag csipszet és 160 kg tartós élelmiszert.

A segélycsomag átadásán jelen volt Fodor Gusztáv református lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat kárpátaljai koordinációs irodájának vezetője, Iszlai Gergely, a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodájának operatív vezetője, Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Kulturális Osztály vezetője, valamint Darcsi Karolina, a KMKSZ politikai és kommunikációs titkára, a Beregszászi Kistérségi Tanács KMKSZ-frakciójának elnöke.

„A Szeretetszolgálat debreceni irodája nap mint nap azon fáradozik, hogy élelmet, felszerelést és játékokat biztosítsunk a minket felkereső intézmények számára, és ott segítünk, ahol szükség van ránk” – mondta Iszlai Gergely.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai heti rendszerességgel érkeznek Kárpátaljára, és lehetőségükhöz mérten ott segítenek, ahol csak tudnak.

„Ez most egy gyors segélykérés volt, melyre igyekeztünk gyorsan reagálni, viszont a jövőben terveink szerint további támogatásban fogunk részesíteni kárpátaljai roma iskolákat, közösségeket” – hangsúlyozta Fodor Gusztáv lelkész úr.

 K. K.