Még idén nőnek a nyugdíjak

2021. október 11., 09:48

December 1-jével nő az ukrán nyugdíjasok minimális járandósága . Ennek oka a minimálbér emelése – jelentette az UNIAN hírügynökség Denisz Smihal miniszterelnökre való hivatkozással.

A kormányfő arról írt a Facebook közösségi oldalon, hogy a miniszteri kabinet e célból 18,5 milliárd hrivnyával növelte a Nyugdíjalap költségvetését.

„Ukrajnában a minimális nyugdíj december 1-jétől emelkedik a minimálbér emelése miatt. A nyugdíjak időben történő emelésének biztosítása érdekében a kormány ezen a héten 18,5 milliárd hrivnyával növelte a Nyugdíjalap költségvetését” – áll a bejegyzésben.

A kormányfő egyben jelezte, hogy a katonák nyugdíjpótlékát, a harci cselekményekben részt vettek, a fogyatékkal élők és a csernobili katasztrófa áldozatainak július 1-jén bevezetett megemelt nyugdíját időben ki fogják fizetni.

Az UNIAN emlékeztet, a Szociálpolitikai Minisztérium arra számít, hogy a parlament idén ősszel megszavazza első olvasatban a kötelező nyugdíjtakarékosságról szóló törvényjavaslatot. Eredetileg a kormány szerette volna még 2021-ben megkezdeni a tőkefedezeti nyugdíjrendszer bevezetését.

(unian.ua/Kárpátalja)