Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

2021. október 12., 16:17 , 1049. szám

A kétévente megrendezett Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként megvalósuló Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt idén a budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban rendezték meg október 7–10. között.

Megyénket a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) mellett a „Pro Agricultura Carpatika” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány és Szűcs Zoltán méhész képviselte. A 80. alkalommal megrendezett seregszemlén a KMVSZ idén 5. alkalommal vett részt.

A Szövetség a Kárpátalján élő magyar vállalkozók gazdasági és szociális érdekeit képviselő társadalmi szervezet. Céljuk a kárpátaljai magyarság gazdasági életének fellendítése, Ukrajna gazdaságába történő integrálása, megőrizve annak sajátosságait. Jogot formál gazdasági kapcsolatok létesítésére hozzá hasonló belföldi és külföldi szervezetekkel.

Feladatai közé sorolható többek között a munkahelyek teremtése, a szakemberképzés, szakmai konferenciák szervezése, a vállalkozók munkájához szükséges modern technológia beszerzése, információs központ létrehozása, a Szövetség tagjai által megtermelt termékek értékesítésének elősegítése, pénzügyi alap létrehozása.

A négynapos rendezvény nulladik napjától, azaz október 6-tól kezdődően a kiállításra érkezők számos kárpátaljai termékkel ismerkedhettek meg. A rendezvény kezdetétől rengeteg érdeklődő látogatott el a KMVSZ standjához, ahol ízelítőt kaphattak az újonnan létrejött Kárpátaljai Márkacsalád termékeiből és más hazai készítményekből.

Huszár Andrea, a KMVSZ beregi régiójának elnöke elmondta, hogy immár ötödik alkalommal vesznek részt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron, viszont idén első ízben ismerkedhettek meg az érdeklődők az új Kárpátaljai Márkacsalád termékeivel, ami óriási büszkeséggel töltötte el a szervezőket.

A Kárpátaljai Márkacsalád körülbelül húsz vállalkozó különböző fajtájú, ám kiváló minőségű termékeit jelenti, mint például a méz, lekvár, szörp, bor, pálinka, valamint különböző kézműves termékek.

„Elsődleges célunk az, hogy a kárpátaljai magyar vállalkozásokat reprezentáljuk Magyarországon, ez esetben Budapesten, illetve bemutassuk termékeiket, ezzel együtt Kárpátalját, kultúránkat és hagyományainkat” – hangsúlyozta Huszár Andrea.

A kárpátaljai gazdák képviseletében jelen lévő Őr Hidi László elmondása szerint nagyon színvonalas és látványos vásáron vehettek részt, ahol ugyanúgy minőségi és ízletes termékekkel tudtak kedveskedni a hozzájuk érkezőknek.

TV21 Ungvár/K. K.