Eb-érmest csíptek meg Balog Juditék

Kézilabda

2021. október 13., 12:02 , 1079. szám

Hatalmas bravúrral kezdte meg szereplését a 2022-es női kézilabda-világbajnokságra kvalifikálók csoportjában a teljesen újjászervezett ukrán válogatott.

Az új szakvezető, Vitalij Andronov által irányított sárga-kékek első csoportmeccsükön 23-22-es győzelmet arattak az Európa-bajnoki bronzérmes Horvátország vendégeként.

Az első játékrészt követően még a házigazdák vezettek 15-11-re, de a fordulás után a vendégek remekeltek. Az ukránok kapujában a nagydobronyi Balog Judit félóra alatt csak 7 gólt kapott, így sikerült a bravúros fordítás, és a vendégek 23-22-re nyertek.

A vasárnapi folytatásban Szumiban léptek pályára Balogék, ekkor még erősebb rivális, az idén olimpiát nyert Franciaország volt az ellenfél.

Az ukránok itt is sokáig jól tartották magukat, nem sokkal a vége előtt 24-22-re vezettek a toronymagas esélyes vendégekkel szemben. A véghajrát azonban a franciák bírták jobban, és 28-25-re fordítani tudtak. A vereség ellenére az ukrán együttes benyújtotta az igényét a jövő évi világbajnokságra való kijutásra. A csoportból – amelyben még a cseh válogatott is szerepel – az első két helyezett jut ki a vb-re. 

(tamási)