RIT-ösztöndíj 2021

2021. október 13., 13:27 , 1078. szám

A Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága második alkalommal hirdet ösztöndíjpályázatot olyan kárpátaljai és kárpátaljai származású fiatal képző- és iparművészek számára, akik 2021. november 3-ig nem töltik be 30. életévüket.

A tavalyi évben második alkalommal meghirdetett ösztöndíjpályázatunk kapcsán sok ígéretes fiatal művészt ismerhettünk meg, akik közül Kutasi Csaba grafikus és festőművész nyerte a 2020-as év RIT-ösztöndíját. Csabáról a bemutatkozó cikket itt olvashatják.

Az ösztöndíj részét képezi:

Egyszeri pénzösszeg NETTÓ 10 000,00 UAH értékben.

A nyertes pályázó egy alkotással részt vehet a Társaság 2021-es Téli Tárlatán, melynek helyszíne a Boksay József Kárpátaljai Szépművészeti Múzeum.

Az alkotót bemutatjuk a RIT honlapján.

Egy áttört tölgyfa szobor-kisplasztika, amely egy építő-elem-tégla mintájára készült. A fiatal művészek alkotó tevékenységének egyik fontos szerepére utalunk; hiszen ők azok az építő elemek, akik tovább építhetik kultúránkat és művészeti értékeinket. A szobor Kulin Ágnes tervei alapján készült és Bíró Imre nagydobronyi gravírozó mester által készült el.

A pályázathoz szükséges:

Fényképes önéletrajz (minta letölthető a www.reveszimretarsasag.hu oldalról).

Digitális portfólió pdf-formátumban, minimum 10, maximum 20 alkotással (az alábbi adatok feltüntetésével: cím, készítés dátuma, méretek, technika).

Ars poetica/alkotói hitvallás (maximum egy oldal).

Továbbá az ösztöndíjpályázat nyertesének egy alkotása bekerül a RIT művészeti gyűjteményébe. Kérjük, a pályázatában jelezze, melyik az az egy alkotás, amelyet felajánlana a Társaság gyűjteményébe.

Leadási határidő:

2021. november 3., 12.00 (közép-európai idő szerint).

A pályázati anyagokat az alábbi e-mail-címre várjuk: info@reveszimretarsasag.hu

A levél tárgya: RIT-ösztöndíj 2021 (kérjük megjelölni).

A pályázathoz szükséges formanyomtatvány ide kattintva tölthető le.

A korábbi évben beadott pályázat nem kizáró ok!