Mentorprogram indul a kárpátaljai magyar vállalkozók számára

2021. október 23., 18:52 , 1081. szám

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Design Terminal és az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ együttműködése eredményeként Kárpátalján is elindul a Vajdaságban és Erdélyben már rendkívül eredményesnek bizonyuló Mentorprogram, amelynek célja segíteni a régió vállalkozói közösségét, elősegíteni a határon túli magyar vállalkozók szülőföldön maradását, erősíteni a vállalkozókedvet, valamint szakmai támogatást nyújtani a résztvevőknek.

A programra olyan kárpátaljai magyar fiatal, kezdő vállalkozók és tapasztalt szakemberek jelentkezését várják, akik mentorált vagy mentor szerepben szívesen segítenék egymást a szakmai problémák megoldásában, valamint hosszabb távon erősítenék tudásukkal, kapcsolati hálózatukkal a kárpátaljai magyar gazdasági életet.

Elsősorban azoknak a vállalkozóknak ajánljuk a programot, akik szeretnének fejlődni, vállalkozásukat új, magasabb szintre emelni, szakmai kapcsolataikat bővíteni, valamint közös erővel túllendülni az esetleges nehézségeken – fogalmazott Berki Marianna, az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány igazgatója.

A jelentkezés 2021. november 19-ig tart. A program során a mentorálásra jelentkezőket egy többéves tapasztalattal rendelkező, az adott szférában járatos vállalkozó segíti. A mentor és mentorált párosok között szakmai találkozók segítik a közös munkát konkrét szakterületi kérdések mentén. A résztvevőket – akik egymást is segítik majd vállalkozásfejlesztési témákban, egyénileg és csoportosan, egyedi igények és konkrét kihívások alapján – tematikus előadások, workshopok is várják, melyeken együtt kereshetnek megoldásokat szakmai problémáikra is. A szakmai programok mellett közösségépítő eseményeken erősítik majd a közös munka hatékonyságát.

A program öt egynapos eseményből épül fel, melyek megvalósítására hibrid formában kerül sor: két online mentor-mentorált találkozó, illetve három jelenléti esemény lebonyolításával.

„Mindenkit arra buzdítok, hogy éljen a lehetőséggel, és építsük együtt a rendszert a vállalkozások között mind Kárpátalján, mind a Kárpát-medencében!” – hívja fel a figyelmet Berki Marianna igazgató.

Kárpátalján él? Fiatal, kezdő vállalkozó? Szeretne tapasztalt helyi vállalkozóktól tanulni, akik átsegítik a szakma aktuális kihívásain? Jelentkezzen a programra az eganede.com honlapon található felhívás linkjén keresztül!   

IA/CsA