Eszköztámogatásban részesültek a „GENIUS” Tehetségpontok

2021. október 24., 10:29 , 1081. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2011 őszén indította útjára a tehetséggondozó programját, melynek célja a tehetséges gyerekek felkarolása, segítése és fejlesztése az esélyegyenlőség jegyében. A tehetséggondozó programban Kárpátalja általános és középiskolás tanulói vehetnek részt. Az elmúlt évek során tapasztalt széles körű érdeklődésnek köszönhetően a 2021. február 12-i Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács döntése alapján a már meglévő nyolc tehetségpont hat új központtal bővül, melyek illeszkednek az újonnan létrejövő kistérségek szerinti felosztáshoz. Így a 2021/2022-es tanév őszi félévétől kezdődően immáron 15 tehetségpontban  – a beregszászinak három intézmény ad otthont – indul útjára a tehetséggondozó program: az Aknaszlatinai Líceumban, a Bátyúi Líceumban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumában, a Beregszászi Horváth Anna Gimnáziumban, a Beregszászi Kossuth Lajos Líceumban, a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Líceumban, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Líceumban, a Nagydobronyi Líceumban, a Péterfalvai Református Líceumban, az Ungvári Dayka Gábor Líceumban, a Nagyberegi Református Líceumban, a Viski Kölcsey Ferenc Oktatási-Nevelési Komplexumban, a Kisgejőci Oktatási-Nevelési Komplexumban, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban, a Mezőkaszonyi Arany János Líceumban.

Az oktatás az esélyegyenlőségét tekintve a tehetségpontok 2014-től minden évben különböző eszköztámogatásban részesülnek Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően. Ebben a tanévben a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség közreműködésével laptopokat, projektorokat, nyomtatókat, szkennereket, fénymásolókat stb. vehettek át a felsorolt tehetségpontok. A beszerzett eszközök értéke 12 millió forint: összesen 27 db laptop, 27 db projektor, 18 db fénymásoló, nyomtató és szkenner egyben.

Az eszközök átadására 2021. október 20-án került sor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Az eszközöket Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, valamint Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány igazgatója adta át a tehetségpontok igazgatóinak és koordinátorainak.

A tehetségpontokban oktató tanárok a kapott eszközöket egész évben használhatják a tananyag hatékonyabb átadásának érdekében. Az eszközök megvásárlását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a „GENIUS” tehetséggondozó foglalkozások az alábbi három hétvégén valósulnak meg: 2021. november 6., 2021. november 13., 2021. november 20.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány és Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség ezúton is sikerekben gazdag, eredményes tanévet kíván a 15 tehetségpont pedagógusainak és tanulóinak.

Váradi Natália,
a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány igazgatója