Harry Houdini illuzionista ungvári stílusban

2021. november 20., 08:36

Meglepően érdekes eset történt csütörtökön az esti órákban Ungváron: a Biztonsági Rendőrség ungvári ügyeleti osztálya bejelentést kapott az operatív együttműködés főfelügyelőjétől (helyszín: Kijev), hogy Ungvárról telefonált hozzájuk egy fiatal, aki nem tud kijutni egy bezárt intézményből, és segítségre van szüksége.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol egy fiút láttak, aki a rácsokon át nézett kifelé. Kiderült, hogy az illuzionista-tolvaj délután bement az egészségügyi intézmény mosdójába, s csendben megvárta, amíg az összes munkatárs hazamegy, és egyedül marad a pénztárgéppel – mint A nagy pénzrablás (La Casa de Papel, vagyis A papírház)c. spanyol filmben. A laboratórium bezárása után a fiatalember kijött a mosdóból, feltörte a könyvelőség ajtaját és 7 500 hrivnyát vitt el onnan. A kijáratnál a fiú észrevett egy súlyosan beteg gyermek részére kihelyezett adománygyűjtő dobozt, és abból is kivette az összes pénzt.

Ezután rájött, hogy nem tud kijutni a ráccsal is felszerelt helyiségből, ezért rövid gondolkodás után hívta az ajtón lévő matricán feltüntetett őrzővédő szolgálat telefonszámát.

(Facebook/RV)