Fitzpatrick: „Ki fogunk állni az ukránok mellett”

2021. november 24., 11:32

Amerikai kongresszusi képviselők – demokraták és republikánusok egyaránt – kemény kijelentésekkel intették óva Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni támadástól – jelentette az Amerika Hangja.

A Kongresszus készen áll rá, hogy különféle reagálási forgatókönyveket javasoljon a Biden-adminisztrációnak arra az esetre, ha Oroszország háborút robbantana ki Ukrajnában, és határozott cselekvésre szólítja fel a Fehér Házat.

Brian Fitzpatrick republikánus kongresszusi képviselő kijelentette, hogy a Fehér Háznak tiszteletben kell tartania Kijev iránti kötelezettségvállalásait, és minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy segítse Ukrajnát, ha szükséges.

„Figyelmeztetem Vlagyimir Putyint és rezsimjének híveit: ha azt gondolják, hogy minden feltétel adott egy Ukrajna elleni csapáshoz, akkor nagyon tévednek. Mert ki fogunk állni az ukránok mellett. Hiszen megértjük, hogy ha Ukrajna elbukik Oroszországgal szemben, az az egész térségben dominóeffektust fog kiváltani. És ez az, amit nem akarunk megengedni” – közölte Fitzpatrick.

A kongresszusi képviselő szerint az Egyesült Államoknak egyesítenie kell szövetségeseit Európában, és meg kell értetnie velük, hogy Ukrajna és az Európai Unió immár közös fenyegetéssel néz szembe Oroszország részéről.

(ukrainian.voanews.com/Kárpátalja)