Hatpontos meccsen ikszelt a Minaj FC

Labdarúgás

2021. november 24., 08:43 , 1085. szám

Kiesési rangadón lépett pályára vasárnap a Minaj FC labdarúgócsapata az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a hazai pályának számító ungvári Avanhard Stadionban, de csak az egyik pontot sikerült otthon tartania a tabellán egy hellyel előtte álló Inhulec Petrove ellen.

A 28. percben Kovaljov révén a vendégek szereztek vezetést, de tíz perccel később jött az egyenlítés. Az egykori válogatott, Jevhen Szeleznyov már régóta adós maradt a gólokkal, most jókor jött az egyenlítő találata. Az első játékrész utolsó percében Oleh Horin révén ismét gólt szerzett a hazai csapat, így már nálunk volt az előny.

Sajnos, a végén ismét az Inhulec szólt hozzá az eredményhez, a 80. percben Plohotnyuk egyenlített, kialakítván ezzel a 2-2-es végeredményt, ami azt jelenti, hogy a bajnoki tabellán a Minaj nem tudta megelőzni a kiesés elleni harcban legfőbb riválisának számító Inhulecet.

A tabella élére ismét a Dinamo Kijev lépett, mivel a fővárosiak 6-1-re nyertek a Csornomorec Odessza vendégeként. A kijeviekhez hasonlóan a 38 pontos Sahtar is nyert ugyan a Ruh Lviv ellen, de a gólarányt javító fővárosiak – jobb mutatójuk révén – ismét a tabella első helyére ugrottak.

Eredmények: Minaj FC–Inhulec Petrove 2-2, Csornomorec Odessza–Dinamo Kijev 1-6, Sahtar Donyeck–Ruh Lviv 2-0, FK Lviv–Zorja Luhanszk 2-1, Dnyipro–Olekszandrija 3-1, Vorszk­la Poltava–Mariupol 5-1, Gyeszna Csernyihiv–Kolosz Kovalivka 0-1. A Veresz Rivne–Meatliszt 1925 Harkiv találkozót lapzártánk után rendezik.

A bajnoki tabella élén az egyformán 38 pontos Dinamo Kijev és Sahtar Donyeck között a jobb gólarány dönt a fővárosiak javára, és ugyanez a helyzet a harmadik és negyedik helyet egyformán 31 ponttal birtokló Vorszkla és Dnyipro között is, ahol a poltavaiaknak jobb a mutatójuk.

Az alsóházban a 9 pontos Minaj csak a 7 ponttal sereghajtó Mariupolt előzi meg a tabellán. A kárpátaljai csapat a hét végén sorra kerülő 16. fordulóban a Dinamo Kijevet látja majd vendégül.

(tamási)