Futsalbajnokság a Rákóczi-főiskolán

2021. november 27., 11:50 , 1086. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) november 26-án futsalbajnokságot rendezett. Az eseményen 8 csapat vett részt: a Filológia Tanszék, a Földtudományi és Turizmus Tanszék (FTT), a Biológia, Kémia és Agrár Tanszék (BKA), a Matematika és Informatika Tanszék (Kockaéder), az Egán Ede Szakképzési Centrum Tiszapéterfalvai Szakképzési Központja, az Egán Ede Szakképzési Cetrum Nagydobronyi Szakképzési Központja, az Egán Ede Szakképzési Centrum Beregszászi Szakképzési Központja, illetve a II. RF KMF Szakgimnáziuma.

A tornát Vizáver Árpád és Géczi István, a II. RFKMF tanárai, edzői, a rendezvény szervezői nyitották meg. Az esemény elején köszöntötték a csapatokat, majd ismertették a játékosokkal a bajnokság menetét, illetve a futsal alapvető szabályait. Felhívták a figyelmet a sportszerűségre, illetve a szórakoztató játék mellett a testi épség, egészség megőrzésére. A sorsolást követően 2 darab négy csapatból álló csoport jött létre, amelyekben körkörös, kétszer 10 perces mérkőzéseket rendeztek, ahonnan az első két helyezett jutott tovább a legjobb 4 közé.

A döntőben az Egán Ede Szakképzési Cetrum Nagydobronyi Szakképzési Központja és a főiskola Biológia, Kémia és Agrár Tanszéke küzdött meg egymással. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, így következtek a büntetők, amelyből a BKA csapata került ki győztesen 1-2-es arányban, ezzel megszerezve a bajnokság első helyezettjének járó címet.

A futsalbajnokság eredménytáblája:

1. BKA (Biológia, Kémia és Agrár Tanszék);

2. az Egán Ede Szakképzési Cetrum Nagydobronyi Szakképzési Központja;

3. a II. RF KMF Szakgimnáziuma;

4. Matematika és Informatika Tanszék;

5. az Egán Ede Szakképzési Centrum Tiszapéterfalvai Szakképzési Központja;

6. FTT (Földtudományi és Turizmus Tanszék);

7. az Egán Ede Szakképzési Centrum Beregszászi Szakképzési Központja;

8. Filológia Tanszék.           

D. P.