Csapatépítő és vezetőképző hétvégét tartott a KMKSZ ISZ

2021. november 30., 08:36 , 1086. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) csapatépítő programjának célja a szervezetfejlesztés, a jövőbeli tervek megbeszélése, illetve a közös gondolkodás kiépítése. A november 26–28. között a Helikon Hotelben megrendezett programon több mint 35 fiatal vett részt.

A péntek esti gyülekezőt közös vacsora követte, aztán egy interaktív, ismerkedéssel egybekötött beszélgetés vette kezdetét, amely meghatározta az egész hétvége alapelveit, nézeteit.

Dobsa István, az ISZ elnöke a programmegnyitón kifejtette a szülőföldön való boldogulás fontosságát. „Jó azt látni, hogy Kárpátalján is vannak határozott és céltudatos fiatalok, akik egy olyan közösséget alkotnak, amelyre büszkék lehetünk” – fogalmazott.

Kardos Albert, a szervezet alelnöke felszólalásában arra buzdította a fiatalokat, hogy vállaljanak aktív szerepet a társadalmi-közösségi vagy akár a politikai életben is. „Fontosnak tartom, hogy az ISZ soraiban mindig legyenek olyan fiatalok, akik nyitottak a közélet iránt” – tette hozzá.

A szombati program előadással indult, Dobsa István bemutatta a KMKSZ ISZ létrejöttét, tevékenységét, programjait, múltját, jelenét.

Az ISZ elnöke lapunknak elmondta: „Minden szervezetnek szüksége van olyan megállókra, ahol az aktív tagok összegyűlhetnek, gondolatokat válthatnak, kiértékelhetik az elvégzett munkát, valamint jövőbeli terveket fogalmazhatnak meg. Továbbá a társadalmi, demográfiai viszonyok miatt az ifjúsági szervezet is egy strukturális átalakuláson megy keresztül – nyáron megalakult a KMKSZ ISZ Tiszapéterfalvai Kistérségi Alapszervezete –, amelynek példáján szeretnénk, ha más kistérségekben élő fiatalok is elgondolkodnának, megvizsgálnák ennek az alapszervezeti összevonásnak, együttműködésnek a lehetőségét. Az a tapasztalat, hogy ebben a formában átláthatóbb a szervezeti munka, és sokkal aktívabb tevékenységet tudnak kifejteni a fiatal közösségek a kistérségen belül.”

A hétvégén a fiatalok a csapatépítő beszélgetések, kvízjátékok és a vitaklubon kívül különböző szórakoztató programokon is részt vehettek.

Dobsa István a program zárásaként mindenkinek megköszönte a részvételt, lapunknak adott értékelőjében pedig kiemelte, hogy nagy szükség van az ehhez hasonló rendezvényekre, a fiatalokat sokkal jobban összehozza a szervezeten belül. Sokan még nem ismerték egymást, viszont itt, ezen a hétvégén tapasztalatokat tudtak cserélni. A szervezet munkájának az alapja az emberi kapcsolatok létrejötte, az egymás közötti barátság ápolása. Több célt is megfogalmaztunk, amelyek építő jellegűek. Beszéltünk a jövőbeli tervekről, illetve az ifjúsági szervezet megújulásáról.

A rendezvény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.      

Dankai Péter