Mert adni jó!

2021. december 6., 11:50 , 1087. szám

A Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (BKÉSZ) és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség képviselői 90 ajándékcsomagot készítettek a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház két Covid-osztályán dolgozó orvosok, ápolók és segédápolók részére, amelyek átadására december 3-án került sor a kórház területén.

Az ajándékozókat fogadta dr. Némethy Marianna igazgatófőorvos-helyettes, az 1. és 2. számú Covid-részlegek osztályvezető főorvosai (dr. Sóhaj-Orosz Zsuzsanna és dr. Hanykovics Tetjana) és főnővérei (Mattévi Enikő és Fanta Olga). Ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni mindazt az áldozatos munkát, amelyet az osztályok dolgozói kifejtenek immár a harmadik járványhullám idején, naponta kockáztatva egészségüket.

Jakab Eleonóra, a BKÉSZ elnöke elmondta, hogy szeretnék feleleveníteni azt a hagyományt, mely szerint Linner doktor az ünnepek közeledtével gyakran ajándékozta meg kollégáit, munkatársait. Erről a róla készült dokumentumfilmben (Egy nem mindennapi orvos élete) is nyilatkoznak a visszaemlékezők (a film elérhető a YouTube-csatornán).

Az átadást követően dr. Némethy Marianna köszönetét fejezte ki a BKÉSZ-nek és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközségnek. Elmondta, hogy ez utóbbi rendszeresen támogatja a kórházat, ami nagy örömmel tölti el őket.

Az ajándékcsomagok megvásárlását a Bethlen Gábor Alap támogatta.

            J. E.