Hátrányos helyzetű gyerekeket ajándékozott meg a Mikulás Beregszászban

2021. december 7., 13:15 , 1087. szám

Jótékonysági akció keretében ajándékozta meg a Mikulás a Beregszászi Opre Roma (7. iskola) és a Beregszászi Petőfi Sándor Gimnázium (9. iskola) hátrányos helyzetű diákjait. A már évek óta rendszeres tevékenység fő támogatói és ötletgazdái idén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ), valamint a KMKSZ és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) beregszászi városi tanácsi frakciói, valamint a Beregi Pék voltak.

„Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás…” – zengett az ének az Opre Roma Gimnázium folyosóján december 6-án dél­előtt. A kisgyerekek türelmetlenül várták a „pirosruhást”, aki remélhetőleg ajándékot, nem pedig virgácsot hoz számukra. Nagy döbbenetükre nem egy, hanem két „nagyszakállú” is érkezett hozzájuk, akiket illendő módon énekekkel és versekkel köszöntöttek a kisdiákok. A Mikulás nagyon örült a szívélyes fogadtatásnak és minden egyes diákot ajándékkal jutalmazott meg.

Kudron Ágnes igazgatónő elmondása szerint ez az Opre Roma Gimnázium egyik legszebb hagyománya. „A gyerekek is mindig elképesztően várják a Mikulást. Ahogy látható is, mindannyiuknak van piros sapkája. Ilyenkor ők a kis manócskáink” – mondta az igazgatónő. Elmondása szerint rendkívüli öröm és hála van a szívében, hogy voltak olyan személyek és szervezetek, akik és amelyek adományaikkal és segítségükkel szebbé varázsolták a hátrányos helyzetű gyermekek Mikulás-várását. „Mi sajnos nem tudjuk úgy megszervezni az apróságokat rejtő csomagok beszerzését, mint a többi iskolákban, hisz nálunk nem minden szülő tud hozzájárulni kis batyu összeállításához, mert van olyan család, ahonnan hét gyermek is tanul iskolánkban” – osztotta meg gondolatait Kudron Ágnes. Az igazgatónő rendkívül hálás minden támogatónak, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ez a jótékonysági akció. 

ZsT