Ünnepi fénybe borult Beregszász főtere

2021. december 10., 09:03 , 1088. szám

A karácsony közeledtével sokan díszítik fel otthonaikat szebbnél szebb díszekkel és ünnepi fénydekorációval. De nemcsak otthonaink, hanem köztereink és parkjaink is felöltötték már ünnepi „ruhájukat”. Mostantól Beregszász központi karácsonyfája is teljes pompájában tündököl. A karácsonyi hangulatot biztosító fények ünnepélyes meggyújtására, valamint az Ice Land műjégpálya megnyitójára december 9-én került sor.

Az ünnepséget a beregszászi Street Dance tánccsoport karácsonyi táncelőadása nyitotta meg. A fiatal táncosok Meggyesi Anita koreográfus felkészítésével egy gyors ütemű, ritmusos, modern feldolgozású karácsonyi tánccal kedveskedtek minden jelenlévő számára.

Ezt követően ünnepi versek teremtettek meghitt hangulatot még a legfagyosabb szívekben is, hiszen a legfiatalabb korosztályhoz tartozó, két elragadó gyermek örvendeztetett meg mindenkit verseivel.

Az ünnepség alkalmából, az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola tanárainak és tehetséges diákjainak kórusa szolgáltatta a karácsonyi hangulatot biztosító énekeket és zenei aláfestést.

Az ünnepség folytatásában Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere tartott köszöntőbeszédet.

„Immáron hagyománnyá vált, hogy Ukrajna területén Beregszászban állítják fel elsőként a karácsonyfát. Eljött a nap, amikor városunk fája és a dekorációk is ünnepi fényekbe öltöznek” – mondta a polgármester úr.

Ezt követően köszönetet mondott mindazoknak, akiknek lelkiismeretes munkája nélkül nem ölthette volna fel pompáját a város, és nem valósulhatott volna meg e gyönyörű ünnepség. Többek között a Szabadidős Oktatási Központ kollektívájának, melynek vezetője Olena Szobolj, a Fegyir Potusnyak-líceum pedagógusának, Natalia Szlivkának, valamint Babják Editnek, a Beregszászi Városi Oktatási és Művelődési Osztály vezetőjének, a vezetőség minden érintett képviselőjének, Mihajlo Ljasko polgármesteri tanácsadónak, és nem utolsósorban a beregszászi erdőgazdaság egész kollektívájának és vezetőjének, Bohdan Sojnohónak.

Még egy hagyományt sikerült folytatnia a város vezetőségének, mégpedig az Ice Land műjégpálya által nyújtotta szórakozási lehetőséget a kistérség minden érdeklődője számára.

Az előző években nagy sikert arató és sok örömöt okozó műjégpálya szintén emeli az ünnep hangulatát városunkban. A városi tanács pedig idén is számos szociális programmal készül a kistérségünkben tanuló gyermekek egyes kategóriái számára.

„A nem túl ünnepi időjárás ellenére mindenkinek jókedvet és egészséget kívánok, töltsék ezt az előttünk álló örömteli időszakot vidáman, családi körben, kistérségünk legkisebb lakosai pedig találják meg a fa alatt a kívánt ajándékokat!” – emelte ki Babják Zoltán.

Ezt követően, Beregszász minden lakójának és vendégének örömére, ünnepélyes keretek között kigyúltak városunk karácsonyfájának fényei.

Az ünnepséget követően hivatalosan megnyitotta kapuit az Ice Land műjégpálya, melyet első ízben az ungvári Fire Life Style csapatának tűzzsonglőrjei vettek birtokba. A szemet gyönyörködtető tűzshow-t követően este 20.00 óráig mindenki ingyenesen próbálhatta ki a műjégpályát.

K. K.