A miskolci MCC-sek ajándéka a tiszaújlaki kisiskolásoknak

2021. december 14., 14:33 , 1088. szám

December 13-án különleges napra virradtak a Tiszaújlaki 2. Számú Széchenyi István Középiskola alsós nebulói, hisz nagy meglepetésükre ajándékcsomagokat kaptak Magyarországról.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (MCC FIT) már elérhető a Kárpát-medence 22 régiójában, többek között Beregszászban is. Az egyik legrégebbi magyarországi régióközpontja Miskolcon található. A 2015–16-os tanévben indult FIT-központ már az első karácsony alkalmából vállalkozott különböző karitatív tevékenységek folytatására. Első éven a helyi Vöröskereszt hajléktalanszállójára vittek süteményeket, de a későbbiekben gyertyát is öntöttek, továbbá a felnőttek bevonásával véradási akciót is szerveztek.

„A beregszászi FIT-központ elindulása óta nagyon jó kapcsolatot ápol a két régióiroda, ezért úgy döntöttünk – a középiskolai és az egyetemi programvezetőkkel együtt –, hogy idén a külhoni magyar gyerekeket fogjuk segíteni” – nyilatkozta hetilapunknak dr. Madzinné Ortó Ildikó, a Miskolci MCC FIT Program régióvezetője. Elmondása szerint a külhoni kapcsolatokat erősíteni kell és még szorosabbra fűzni.

A kezdeményezésnek köszönhetően több mint 100 ajándékdobozt ajánlottak fel a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola 1–4. osztályos kisdiákjai számára. „Azért éppen rájuk esett a választásunk, mert a Tiszaújlaki kistérség legtöbb magyar gyerekét ez az iskola foglalkoztatja” – indokolta a helyszínt Dobsa Beáta, a beregszászi MCC FIT-központ régióvezetője. Érdekes, hogy pont annyi doboz gyűlt össze Miskolcon, amennyi alsós diák van az iskolában. A gyerekek repestek az örömtől az ajándékcsomagok láttán.

SD