88 percig győztesnek tűnt a Minaj FC

Labdarúgás

2021. december 15., 17:18 , 1088. szám

Az idei naptári év utolsó fordulóját, sorrendben pedig a 18. fordulót rendezték a hét végén az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyben a kiesés ellen küzdő Minaj FC idegenben lépett pályára a Kolosz Kovalivka vendégeként. Bár a találkozó nagy részében a kárpátaljai együttes vezetett, a meccs végén a házigazdák mégis fordítani tudtak.

Az Ihor Leonov által irányított minajiak a 11. percben szerezték meg a vezetést, amikor is Oleh Visnevszkij volt eredményes. Ezt követően ugyan a hazaiak kerültek fölénybe, de a vendégek ellentámadásai rendre veszélyesek voltak.

A fordulás után végleg eldönthette volna a három pont sorsát az Ungvár melletti együttes, hiszen sorrendben Mjakusko, Kulijev, majd Kovalenko is ígéretes helyzetben hibázott. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. A 88. percben egy erősen vitatható kezezést követően büntetőhöz jutottak a vendéglátók, és Milko egyenlített. Még nem is érkeztek kibosszankodni magukat a vendégek, amikor a 90. percben egy beívelést követően Csornomorec már a Koloszt juttatta előnyhöz. A ráadáspercekben már nem volt idő az egyenlítésre, így a rendkívül balszerencsés találkozó végén a Minaj FC ismét pont nélkül maradt.

A bajnoki tabella élén ismét változás történt, miután az eddigi első és címvédő Dinamo Kijev hazai pályán csak 1-1-et játszott a Zorjával, a közvetlen rivális Sahtar Donyeck viszont – vesztett állásból fordítva – győzni tudott Olekszandrijában. Mindez azt jelenti, hogy a donyeckiek telelhetnek az élen, a fővárosi alakulat pedig a 2. helyről kezdheti majd a február végi folytatást.

Eredmények: Kolosz Kovalivka–Minaj FC 2-1, Dinamo Kijev–Zorja Luhanszk 1-1, Olekszandrija–Sahtar Donyeck 1-2, Mariupol–Dnyipro 0-3, Inhulec Petrove–Gyeszna Csernyihiv 2-1, Veresz Rivne–Ruh Lviv 1-1, FK Lviv–Vorszkla Poltava 1-1, Csornomorec Odessza–Metaliszt 1925 Harkiv 2-1.

A február 26-i folytatás előtt a Sahtar 47 ponttal vezeti a tabellát a 45 pontos Dinamo Kijev és 40 pontjával szépen zárkózó Dnyipro előtt.

Az alsóházban a 8 ponttal sereghajtó Mariupolt csak a 10 pontos, de ugyancsak kieső helyen telelő Minaj előzi meg.

A kora tavaszi folytatásban a kárpátaljai együttes a 36 pontjával negyedikként záró Zorja Luhanszkot látja majd vendégül.

(tamási)