Kódolás Órája a beregszászi főiskolán

2021. december 15., 09:03 , 1088. szám

Kódolás Órája elnevezéssel tartottak programozási vetélkedőt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Matematika és Informatika Tanszékének szervezésében.

A Kódolás Órája egy egyórásra tervezett bevezetőnek indult a számítástechnika világába, amelynek az volt a célja, hogy demisztifikálja a kódolást, és bemutassa, hogy bárki megtanulhatja az alapokat, és tájékozódni tud a számítástechnika világában. Azóta világméretű mozgalommá vált az informatika megünneplése, kezdve az egyórás kódolással, de mindez több közösségi tevékenységre is kiterjed.

A Kódolás Órájára minden évben sor kerül a Számítástechnikai Oktatási Hét keretében. 2021-ben ezt a hetet október 1. és december 18. között rendezhették meg, de ettől függetlenül egész évben lehetőség van arra, hogy bárki, bármikor megrendezze a Kódolás Óráját. A Számítástechnikai Oktatási Hetet évente rendezik meg a számítástechnika úttörője, Grace Murray Hopper admirális születésnapja (1906. december 9.) tiszteletére.

A programhoz idén is sok diák csatlakozott, volt, aki az online térben, mások tantermi keretek között vettek részt az egyórás megmérettetésen.

Beregszászi István, a Matematika és Informatika Tanszék oktatója kiemelte, hogy a programozással való megismerkedés, valamint az informatika világában való minél könnyebb tájékozódás kiemelt szerepet foglal el a tanszék céljai között.

ZsT