Jó hangulatban búcsúztatták az évet a KMKSZ beregszászi járási alapszervezeti elnökei

2021. december 21., 16:27 , 1089. szám

A lassan két éve tartó Covid-járvány és az emiatt úton-útfélen beiktatott korlátozások miatt – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a 2021-es év is sok kihívást tartogatott Kárpátalja legjelentősebb érdekvédelmi szervezete, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alapszervezeti elnökei számára, akik a maguk „helyén” minden nehézség ellenére igyekeznek a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy a „hozzájuk tartozó” magyarság a szülőföldjén (meg)maradást válassza.

A KMKSZ középszintű szervezetei közül a legnagyobb tagsággal bíró Beregszászi járás alapszervezeti elnökei december 16-án idén utoljára találkoztak a szervezet beregszászi székházában. A jó hangulatú választmányi ülésen Sin József elnök beszámolójában szólt az aktuális ukrán–magyar viszony jelenlegi helyzetéről, szó esett az egy éve alakult kistérségi társulásokat érintő problémákról, a helyi magyarság helyzetéről.

Az értekezletet követően az alapszervezeti elnökök átvették a tagságuk számára minden évben elmaradhatatlan KMKSZ-naptárakat, illetve a KMKSZ és a KMPSZ közös ajándékát, a magyar iskolák elsőseinek szánt tanszercsomagokat, amelyeket idén is a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével osztottak ki.

A választmányi ülést követően a résztvevők egy közös fotóra is összeálltak, amivel ezúton is jelképesen kívánnak mindenki számára áldott karácsonyt, jó egészséget és sikerekben gazdag boldog új évet!

                (tamási)