Cipősdoboznyi szeretet a KMNE-tagcsaládok részére

2022. január 8., 10:23 , 1091. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is ajándékozott egy kis cipősdoboznyi szeretetet a tagcsaládjai számára.

Az egyesület eme céljának megvalósításában segítségére volt Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász igazgatója, aki a beregszászi konzulátus közreműködésével majd 300 család részére juttatott el 807 cipősdoboznyi szeretetet.

A Karitász felajánlásából több mint 800 cipősdoboz gyűlt össze, így hála a Jóistennek, sikerült minden tagcsalád igénye szerint összeállítani és eljuttatni a csomagokat még karácsony előtt. Az egyesületnek Kárpátalja-szerte mintegy 70 településen vannak összekötő munkatársai, akik fáradhatatlan munkájának köszönhetően ezeket a csomagokat időben átadhatták.

Az egyesület munkatársai a csomagokat szervezetten, kor és nem szerint állították össze, hogy mindenki a számára megfelelő ajándékot kapja.

Egyes tagcsaládok almatermesztéssel foglalkoznak, vagy éppen almalevet készítenek, így – a tavalyi évhez hasonlóan idén is – a cipősdobozok mellett almával és almalével segítették társaikat, hiszen egészségünk a legfontosabb – főképp napjainkban.

Az akció során almára 120 család, almalére pedig 230 család jelezte igényét az egyesület felé. A kéréseket sikerült maradéktalanul teljesíteni, mégpedig a tagcsaládok felajánlásaiból: az almát Gorondi Albert, az almalevet pedig Nagy Barna és Deme András közösen biztosították az egyesület számára.          

K. K.