Közös advent a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületénél

2022. január 8., 14:28 , 1091. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) 2021-ben második alkalommal indította el Közös advent elnevezésű online játékát.

Az egyesület – a hagyományaihoz híven – minden évben egy nagy közös lélekbeni elcsendesedésre, találkozásra hívja a családokat az adventi időszakban. Az elmúlt évben minden másképp alakult: a nagy találkozások elmaradtak, ezúttal nem volt gyerekzsivajtól hangos az átrium, de ennek ellenére a szervezők szerették volna, hogy meghitt, közös készülődéssel teljen az adventi időszak. Ezen felbátorodva közös online adventi játékra hívták minden tagcsaládjukat. A játékban közel 100 család vett részt, melyet végül csaknem 70 család sikeresen teljesített is.

Az adventi időszakban megvalósult program során mindennap érdekes és izgalmas feladatok várták a játszani vágyó családokat hétről hétre. A család minden tagját felsorakoztató játékok között érdekes feladatok voltak: rajz, énektanulás, keresztrejtvényfejtés és képeslapkészítés is.

A szervezők igyekeztek minél jobban megismertetni és átadni karácsonyi szokásainkat a játékok által, illetve más kultúrák ünnepi szokásaiba is betekintést nyerhettek a résztvevők.

A családok buzgón és lelkiismeretesen végezték napi feladataikat, melyek minőségi együtt töltött időt biztosítottak az egész család számára. A gyerekek rajzoltak, énekeket tanultak, az anyukák recepteket írtak, az apukák pedig a keresztrejtvények fejtörőin dolgoztak. Bár a családok távol voltak egymástól, de a feladatok összekötötték őket, hiszen mindennap minden család ugyanazt a feladatot végezte el.

A szervezők abban bíznak, hogy a jövőben is – akár online, akár jelenléti formában – sikerül együtt tölteni az adventi időszakot, és közösen készülni a karácsony ünnepére.

                K. K.