Annamária negyedik olimpiájára készül

Téli sportok

2022. január 12., 09:03 , 1091. szám

Vancouver, Szocsi és Phjongcshang után az alig három hét múlva Pekingben kezdődő XXIV. Téli Olimpiai Játékokon is ott lesz majd az ungvári Dancsa-Csundák Annamária, aki Ukrajna legjobb snowboardosaként készülhet a negyedik olimpiájára.

Annamáriát vasárnap este sikerült elérni, aki lapunknak elmondta, hogy jelenleg Svájcban tartózkodik a világkupa-sorozat egyik versenyének állomásán, nemsokára pedig részt vesz az ukrán bajnokságon, majd kisebb pihenőt követően jöhet az olimpia.

A sportoló elmondta, jelenleg némi nehézséget jelent, hogy a legfőbb versenyeszközeként nemrég kapott új típusú hódeszkákat megszokja, de biztos benne, hogy néhány nap alatt már teljesen egy hullámhosszon lesznek az eszközzel, ami talán a teljesítményében is pozitív eredményként mutatkozhat meg.

A február 4-től 20-ig tartó téli ötkarikás játékokon a kárpátaljai sportoló versenyszámát, a hódeszkások óriásműlesiklás-döntőjét február 8-án rendezik majd. Az Annamáriával készült interjút lapunk következő számában adjuk majd közre.

(tamási)