Kuleba: Ukrajna nem egyezik bele a háta mögött Oroszországnak tett engedményekbe

2022. január 26., 14:24

Ukrajna „nem engedi meg senkinek, hogy bármilyen engedményeket kényszerítsen rá” az Oroszország elleni háború veszélyének enyhítésére irányuló erőfeszítések részeként – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a CNN-nek adott exkluzív interjújában, amelyet a Jevropejszka Pravda ismertet.

Kuleba hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem fog beleegyezni olyan kompromisszumokba, amelyek célja Vlagyimir Putyin orosz elnök megbékítése.

„Ha valaki engedményeket tesz Ukrajnára vonatkozóan, Ukrajna háta mögött, mindenekelőtt, akkor nem egyezünk bele ebbe. Nem leszünk egy olyan ország helyzetében, amely felveszi a kagylót, hallja a nagy ország utasítását és végrehajtja azt” – mondta.

„Nagy árat fizettünk, mindenekelőtt 15 ezer polgárunk életét, hogy biztosítsuk a döntési jogot a saját jövőnket, a saját szabadságunkat illetően” – hangsúlyozta.

Kuleba kijelentette, nincsenek kétségei afelől, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna védelme iránt, annak ellenére, hogy Joe Biden elnök kommentárjai szerint nem biztos, hogy az orosz csapatok „kisebb behatolása” a NATO katonai szövetség kemény válaszát fogja eredményezni.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)