III. ZeneVarázslat képzés és hangverseny

2022. február 8., 19:01 , 1095. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022 januárjában harmadik alkalommal szervezi meg a ZeneVarázslat című képzést és hangversenyt a Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli minisztere és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával a Fókuszban a tehetség a klasszikus zene terén program keretein belül.

A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyermekekhez a klasszikus zenét. A ZeneVarázslat hangversenysorozat Magyarország számos településére eljutott, és sok gyermekkel kedveltette meg a klasszikus zenét és a verseket.

A rendezvény szakmai referense Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas és Budapest Márka díjas magyar zongoraművész.

Kárpátaljai zeneiskolák növendékeinek és zongoratanárainak jelentkezését várjuk. A növendékek zenetanárukkal együtt érkeznek a tehetséggondozásra, hiszen nagyon fontos, hogy a programvezető és a zenetanár közösen egyeztessen a diák zenei múltjáról, oktatási módszereiről és arról, milyen szinten tart a zenetanulásban.

Jelentkezhet minden olyan 8–17 év közötti fiatal, aki legalább egy éve részt vesz zongoraoktatásban. A jelentkezők egy előválogatón vesznek részt, amelyet követően kiválasztják azt a 16 szerencsés fiatalt, akikkel személyesen foglalkozik majd Várnagy Andrea egy képzés keretein belül. A foglalkozássorozat egy hangversennyel zárul 2022. június 3-án a nemzeti összetartozás napjához közeledve, ahol bemutathatják a tanult ismereteket. A legkiválóbb zongoristák bemutatkoznak a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által szervezendő XI. Tehetségnapon is.

Jelentkezési határidő: 2022. március 14.

A program maximális kerete: 16 fő.

A képzés lehetőséget biztosít felkészítő tanárok részvételére is. Részükre is teljes ellátást biztosít a program.

Előválogató időpontja: 2022. március 25.

Képzés: 2022. április–május.

Záró hangverseny: 2022. június 3.

A tehetségkutató helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.

Jelentkezni elektronikus úton lehetséges, melynek űrlapja az alábbi LINKen tölthető ki. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3jo7Sw_QC66MdLH13R1ty-X_Ia1r7... )

Részletes tájékoztatót az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

90202 Beregszász, Kossuth tér 6.

Tel.: 0038031-41-4-29-68 (159-es mellék)

honlap: www.genius-ja.uz.ua, e-mail: agora@kmf.uz.ua