Síhétvége a KMNE szervezésében

Olvasói levél

2022. február 11., 09:03 , 1096. szám

Programokban nem szűkölködött a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) által február 4–6. között szervezett síhétvége.

Péntek este érkeztünk meg a Vadvölgy panzióba, ahol szeretettel fogadtak mindenkit. Ismerős arcokkal is találkoztunk, de bíztunk benne, hogy a számunkra új családokkal is hamar összebarátkozunk.

Az este főként az ismerkedéssel telt, a gyerekek is csakhamar szert tettek barátokra, úgyhogy igazán jó hangulat kerekedett rövid időn belül.

A finom vacsora után mindenki kiválasztotta a síeléshez szükséges kellékeket, melyeket az egyesület ajánlott fel, így mindenki felszerelten indulhatott a Kraszija meghódítására. Az éjszakába nyúló beszélgetések után kicsit nehezen indult a reggel, de mindenki lelkesen indult kamatoztatni sítudását. A kisebb gyerekekre való tekintettel volt, aki a szánkózást választotta.

Az időjárás nem mindig kedvezett a csapatnak, ám ez senkit sem tántorított el, hogy újra és újra a felvonóba pattanjon, és a pálya tetejéről gyönyörködjön a tájban, majd pedig élvezze a lesiklás örömét.

Délben aztán megfagyva bár, de törve nem, visszatértünk szállásunkra, ahol meleg ebéd várt bennünket. Fáradalmainkat az otthonos melegben kipihenve a panzió mögötti domb felé vettük az irányt, ahol szánkóztunk és hófánkoztunk. Késő délután és este a benti játékoké lett a főszerep: volt, aki biliárdozott, mások inkább az asztaliteniszt választották, és olyanok is voltak, akik komoly römicsatákat vívtak.

Vasárnap reggel közös imára és éneklésre gyűltünk össze, ahol elhangzottak igék mind a református, mind a római katolikus bibliakalauz szerint. Az elszántabbak délelőtt még bevállaltak néhány lecsúszást szánkóval, majd ebéd után lassan mindenki nekivágott a hazaútnak.

Köszönjük a lehetőséget, a jó társaságot, az együtt töltött időt és a felejthetetlen élményeket!               

Szabó Diana