Beszámoló gyűlés a KMKSZ Bakosi Alapszervezetében

Olvasói levél

2022. február 15., 11:37 , 1096. szám

A KMKSZ Bakosi Alapszervezetének beszámoló közgyűlésére február 6-án került sor a bakosi református templom épületében – betartva az aktuális karanténszabályokat.

Az alapszervezet elnöke, Szanyi János beszámolt a 2021-es év megvalósult programjairól, valamint a 2022-re tervezettekről. A tavalyi programok közt megemlítette többek között a március 15-i rendezvényt és a sztálini lágerekbe elhurcoltak megemlékezését, az összetartozás napját, a Magyarok Kenyere programot, a Turul-ünnepséget, az Egán Ede-programot. Beszélt a BGA kisösszegű pályázati lehetőségeiről.

Szomorúan jegyezte meg, hogy a települések összevonása után térségükben sajnos semmilyen pozitív változás nem történt. Az utak még siralmasabb állapotban vannak, mint a múltban voltak, olyannyira, hogy hamarosan járhatatlanok lesznek, pedig a településen iskola, óvoda és üzletek is vannak. A felüljáróhíd állapota elkeserítő – az említettekkel kapcsolatban több figyelmet kért a település számára.

Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke összefoglalta, hogy járásunkban, megyénkben, határon túl milyen programokra, pályázatokra lehet számítani idén.

Az esemény a Himnusz elénekelésével zárult.

                B. Á.