Alekszandr Jaroszlavszkij: „Ígérem és esküszöm, hogy újjáépítjük városunkat”

2022. március 6., 18:40

A híres ukrán labdarúgóklub, az FK Metaliszt elnöke, Alekszandr Jaroszlavszkij is üzent a harkivi lakosoknak.

„Kedves Harkiviak!

Ígérem és esküszöm, hogy újjáépítjük városunkat. Nem csupán eltakarítjuk és kiemeljük a romokat, hanem ennél sokkal többet fogunk tenni – hogy az egész világ irigykedjen. Erre nem sajnálok sem energiát, sem pedig pénzt áldozni. Jelenleg a DCH mindent megtesz azért, hogy segítse azokat a városokat, ahol vállalkozásaink vannak, és Harkiv a prioritásunk” – mondta az üzletember.

A DCH az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő ukrán üzleti és befektetői csoport, amely több mint 20 éves múlttal rendelkezik. A DCH alapítója és elnöke is egyben Alekszandr Vladilenovics Jaroszlavszkij, aki az egyik leghíresebb ukrán üzletember, iparos, filantróp, közéleti személyiség. A 2012-es  labdarúgó-Európa-bajnokságra és a létesítményekbe több mint 300 millió dollár összegű befektetést jegyzett. 2016-ban a 8. helyen végzett a Forbes ukrán kiadásának értékelése alapján.

Az üzletember 2005-ben vette át a futballklub irányítását. A következő hét évben az általa vezetett klub az ukrán futball középosztályából a hazai óriások és vezető csapatok egyikévé nőtte ki magát.

D. P.