Az MLSZ is segít az ukránoknak

2022. március 29., 15:28 , 1101. szám

Ismét segítség érkezett Magyarországról. Ezúttal a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) küldött Ukrajnába humanitárius segítséget, amelyet Ungváron vehetett át az Ukrán Labdarúgó-szövetség elnöke (UAF), Andrij Pavelko és munkatársai március 28-án.

Az eseményen jelen volt még Katerina Pavelko, továbbá az UAF alelnökei, Anatolij Demjanenko, Vagyim Kosztycsenkó és Mikhajlo Mudrik válogatott labdarúgó, Arszen Melkumjan, az ungvári városi tanács titkára és Viktor Kacsur, a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség elnökhelyettese.

Az UAF elnöke Facebook-bejegyzésében azt közölte, hogy az MLSZ segélycsomagja különböző gyógyszereket, elsősegélydobozokat, orvosi készleteket és felszereléseket tartalmaz. Ezeket azon kórházak számára továbbítják, ahol az orosz megszállók katonai agressziója következtében sebesült katonákat és civileket ápolnak.

Andrij Pavelko azt is leszögezte, hogy a segélyszállítmányt azonnal megkezdik szétosztani a kórházak között, különösen Kijevben. Emellett az UAF Koordinációs Központjának Ungváron tartott munkaértekezletén a humanitárius rakományok logisztikája is szóba került, valamint azon fogadóhelyek, humanitárius központok biztosítása, amelyek a harci övezetekből fogadják a fiatal játékosokat, és megfelelő körülményeket biztosítanak a számukra.

Az UAF Koordinációs Központja új helyszínt is talált a harci övezetekből a közeljövőben evakuált gyermekek elhelyezésére. A szerednyei stadion, amely egy kétszintes épület, és amelyet a helyi közösség és az FC Kisvárda csapata támogatásával sikerült felépíteni, kényelmes létesítményekkel rendelkezik, amelyek körülbelül 100 fő befogadására alkalmasak, illetve online tanulásra megfelelő terem is található benne. Az UAF munkatársai Viktor Mikitával, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció elnökével közösen tekintették meg a stadion épületét.

(facebook.com/Dankai Péter)