Kézműves-foglalkozásokat szerveznek kisgyerekek számára a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban

2022. április 9., 16:27 , 1103. szám

Az óvodák zárva tartására reagálva a Beregszászi Szent Kereszt Plébánia kézműves-foglalkozásokat szervezett kisgyerekek számára. A tervek szerint a jövőben heti két-három alkalommal szerveznek majd hasonló foglalkozásokat, melyeknek a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház ad otthont. A szervezők elsődleges célja, hogy közösségi élményt nyújtsanak a gyerekek számára, melyre ebben a különösen nehéz időszakban nagy szükség van.

Bunda Fehér Rita, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség programkoordinátora a TV21 Ungvár stábjának elmondta, megbeszélést folytattak az esperes-plébános úrral, illetve néhány munkatárssal a plébánián, ahol felmerült a kérdés, hogy ők mivel tudnának hozzájárulni az itthon maradt emberek segítéséhez.

„Úgy éreztük, hogy kell egy kis segítség, egy kis erőforrás azoknak az embereknek is, akik nemcsak hogy itt maradtak, hanem folyamatosan feladataik is vannak, s úgy láttuk, hogy talán kicsit fáradtak is. Ehhez tevődik hozzá az a probléma, hogy a gyerekek egyfolytában otthon vannak, őket is le kell foglalni, s különösen az óvodás korosztályról van itt szó. Hogy a szülőknek kicsit könnyítsük a dolgát, ezért amíg szünetelnek az óvodák, szerettünk volna legalább heti egy-két alkalommal délutánonként napközis foglalkozást szervezni a gyerekeknek, ami egy kis kézműveskedés, egy kis ismerkedés az éppen aktuális ünnepekkel” – magyarázta Bunda Fehér Rita, majd hozzátette: „Valahol egy kicsit hittanóra is ez egy kis játszással, beszélgetéssel, s ha az időjárás is engedi, akkor egy kis rohangálással a játszótér környékén.”

„Mindenképpen jó érzés, hogy ezzel hozzá tudunk járulni azoknak az embereknek a »kényelméhez«, akik vállalták azt, hogy itt maradnak és ebben a háborús helyzetben próbálják itt építeni a közösségünket” – fogalmazott a programkoordinátor.

A szülők elmondása szerint nagy segítséget jelentenek ezek az alkalmak, hiszen a gyerekek is vágynak a közösségbe, bárhogyan is próbálják őket lefoglalni otthon. A gyerekek nagy örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, s emiatt szüleik arcán is boldog mosoly ül.

Ezen az alkalmon a közelgő virágvasárnap közeledtével pál­maágakat készítettek zöld színes papírból, valamint különböző népi játékokat játszottak. A jövőben tervezett foglalkozásokról az érdeklődők az egyházközség közösségi oldalán tájékozódhatnak.

(TV21 Ungvár/CsA)