Védelmi Minisztérium: Oroszország módosítja a támadás tervét

2022. április 9., 11:50

Ukrajnában az orosz csapatok taktikát váltanak, és a következő támadásra készülnek. A támadás veszélye az orosz csapatok Kijev, Csernyihiv és Szumi megyékből való kivonása ellenére továbbra is fennáll Ukrajna egész területén – közölte Anna Maljar védelmi miniszter-helyettes, akit a korrespondent.net idéz.

Mint rámutatott, Oroszország nem adta fel az Ukrajna elfoglalására irányuló terveit, de kénytelen változtatni a támadás tervén.

„Először is, az orosz csapatok most átcsoportosítják egységeiket. Vagyis nem jószántukból hagyták el Kijev és Csernyihiv megyét, valójában az ukrán fegyveres erők fosztották meg egységeiket a harcképességüktől, minek következtében távozni kényszerültek” – mondta.

Elmondása szerint az Oroszországi Föderációnak volt egy bizonyos stratégiája a háború kezdete előtt, de mivel ez nem működött, most nagyon rövid időn belül változtatni kényszerülnek a taktikájukon.

Elmondása szerint a megszállók jelenleg technikát vonnak össze a határ mentén, intenzívebbé teszik a felderítést és új támadási irányokat jelölnek ki. Emellett meghatározzák az ukrán védelem gyenge pontjait, elemzik a háború elmúlt 44 napját.

„Nem éppen ilyen védekezésre számítottak; inkább intellektuális volt, mint sem az erőn alapult. Az Oroszországi Föderáció most húzza az időt, hogy még erősebbé váljon. Tisztában kell lennünk azzal, hogy fennáll a támadás veszélye” – jelentette ki Maljar.

(korrespondent.net/Kárpátalja)