Jótékonykodik a Sahtar

2022. április 12., 12:53 , 1103. szám

Lejátszotta első mérkőzését abból a jótékonysági meccs­szériából a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata, amelynek bevételéből az Ukrán Fegyveres Erőket, valamint a háború áldozatait kívánják támogatni.

A félbeszakadt ukrán élvonalbeli pontvadászatban élen álló donyeckiek a görög Olympiakosz Pireusz vendégeként léptek pályára, és változatos mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtek. A részben eligazolt, részben hazatérő légiósai nélkül felálló ukrán együttesben több fiatal hazai tehetség is helyet kapott, illetve a szinte teljesen lerombolt Mariupol csapatából, az Illicsevecből is szerepeltek kölcsönben a Sahtarnál.

Nemcsak a vendégek, de a hazaiak mezén is a Stop War! (Elég a háborúból!) felirat szerepelt, és újdonság volt, hogy a Sahtar-játékosok mezének hátsó oldalán nem a focisták nevei, hanem a háború következtében lerombolt ukrán városok nevei szerepeltek.

A donyecki alakulat élén továbbra is az olasz Roberti de Dzerbi maradt, mert ugyan a trénernek voltak külföldi ajánlatai, de a kialakult helyzetben nem akarta cserbenhagyni az ukrán együttest.

A Sahtar játékoskeretéhez csatlakozott az orosz Zenit Szentpétervártól hazatért válogatott Jaroszlav Rakickij, és – mint a klub vezetői közölték – továbbra is reménykednek abban, hogy a csapat brazil sztárjai, Solomon, Marlon és Fernando visszatérnek majd az együtteshez.

Egy korábbi hír szerint a Sahtar mellett a Dinamo Kijev is jótékonysági mérkőzéseken szeretne szerepelni, ahol spanyol, német, portugál, holland, lengyel és svájci sztárcsapatokkal találkozna a fővárosi együttes.

(tamási)