1 500 magyar–ukrán húsvéti ételcsomagot osztottak szét a menekültek között Ungváron

2022. április 24., 18:34

Szombaton a magyar fél 1 500 húsvéti sonkát, az ukrán fél pedig ugyanennyi pászkát szervezett a Kárpátaljai Megyei Tanács, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás és Ungvári Városi Tanács közreműködésével az ideiglenesen áttelepült személyek számára Kárpátalján.

Az akcióról Szabóné Cap Andrea és Volodimir Csubirko is hírt adott Facebook-oldalán.

„A magyar delegáció tagjaként tegnap egy megható kezdeményezés részese lehettem. A Tisza ETT április 12-ei felügyelő bizottsági ülésén Ungváron született egy ötlet, mely szerint a magyar oldal, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza ETT elnöke is csatlakozik Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, a Tisza ETT társelnöke húsvéti kezdeményezéséhez. A cél az volt, hogy 1 500 otthonukat elhagyni kényszerült, jelenleg ungvári közintézményekben elszállásolt ukrán állampolgár kapjon megszentelt, húsvéti élelmiszercsomagot, ezzel is szebbé téve az ünnepet. A csomagokhoz az 1 500 darab húsvéti sonkát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a Hierotheosz Egyesület és az Agrárjövő Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Egyesület, a határon való zökkenőmentes átjutást és ezzel a nagy értékű adomány célállomásra való eljuttatását a Tisza ETT biztosította.

Igazán megtisztelő számomra, hogy személyesen oszthattuk szét a Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája és Nílus püspök, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora által megszentelt magyar–ukrán adományt” – írta bejegyzésében Szabóné Cap Andrea, a Tisza ETT igazgatója.

(Facebook/RV)