KMNE: Foglalkozások Beregszászban

2022. április 29., 18:28 , 1106. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) igyekszik mindig a legjobbat nyújtani tagcsaládjai, valamint minden rászoruló számára. Ezen indíttatásukon felbátorodva Mozgással az egészségért! elnevezésű sportfoglalkozásokat és Mesés, zenés gyermekfoglalkozásokat indítottak heti két alkalommal minden érdeklődő számára.

A rendszeres mozgás nemcsak testünkre, de lelkünkre is pozitív hatással van. Sajnos az iskoláskorúak egyre inkább kép­ernyő elé vannak kényszerülve, így a megszokott tornaórák és sportfoglalkozások kiszorulnak mindennapjaikból. Ebből kifolyólag a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete közös tornázásra invitálta a különböző korú iskolás gyerekeket.

Az első ilyen alkalomra április 26-án került sor, ahol a szülők és gyerekek egyaránt hálájukat fejezték ki a szervezőknek, hiszen így nemcsak mozgásban, de közösségi élményben is részük volt a gyerekeknek.

A tornákat a jövőben rendszeresen, heti két alkalommal szervezik meg, mely alkalmaknak a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház sportpályája ad otthont hétről hétre.

A jelenlegi helyzet miatt az óvodák és iskolák zárva vannak, a gyermekek mellett nehéz elintézni a mindennapos ügyes-bajos dolgokat. Míg az iskolás korosztály online oktatásban tanul, az óvodáskorúak teljes felügyeletet igényelnek. Ebből kiindulva a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete mesés, zenés gyermekfoglalkozásokat hirdetett óvodáskorú gyermekek számára.

A szervezők az alkalmakon 3–7 év közötti gyermekeket foglalkoztatnak hetente két alkalommal, hétfőn és csütörtökön délelőtt 9 és 12 óra között. Az alkalmakon a szülőknek nem kell jelen lenniük, teljes gyermekfelügyeletet biztosítanak. A foglalkozásokat az egyesület alelnöke, Szilágyiné Tóth Gabriella vezeti.

A délelőtti foglalkozások során, időjárástól függően, a szervezők igyekeznek minden alkalommal ellátogatni a közeli játszótérre, valamint sor került már kacsaetetésre is a Vérke-parton, de ahogy a foglalkozás nevéből is ered, mesés, zenés programokkal varázsolják el a kis gyerkőcöket.

Városunkban egyre nagyobb az érdeklődés az egyesület foglalkozásai iránt, hiszen hatalmas segítség a szülőknek, valamint kiváló szórakozási, sportolási lehetőség és társasági élmény a gyermekek számára.

A programok megvalósulását Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

K. K.