A Föld napja a beregszászi MCC FIT-es diákok szemével

2022. április 30., 14:32 , 1106. szám

Április 22-e az a nap, amikor a világ összes pontján kiemelt figyelmet fordítunk bolygónk megőrzésére és ápolására, valamint cselekszünk a holnapért és a jövőért. A beregszászi Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának diákjai a kialakult bizonytalan és nehéz helyzet közepette sem feledkeztek meg a Föld napjáról.

Különlegesen fontos pontja ez az intézménynek, hiszen a program oktatásához hozzátartozik a Környezeti tudatosság és természetvédelem kurzus, melynek keretében a fiatalok megismerik a Föld történetét, a minket körülvevő környezet elemeit, azok kölcsönhatásait, miközben innovatív gyakorlatokkal kiegészítve személyes kapcsolat, kötődés alakul ki a környezetünket alkotó természettel.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Beregszászi FIT vezetői idén is rövid felhívás formájában mozgósították az egy közösségként megmozduló 97 tagú diáksereget. Azt a feladatot kapták, hogy e jeles nap alkalmából egy rajz, plakát vagy a témához kapcsolódó projekt, tett megvalósításával mutassák be, hogyan tesznek bolygónk tisztaságának, hosszú távú megmaradásának érdekében. Fontos része e napnak, hogy felhívja a figyelmet a világméretű problémák, a klímaválság valóságára, amelyek ugyan nem fordíthatóak meg egyik napról a másikra, de néhány példaértékű cselekedet révén mérsékelhetők.

A FIT-es diákok által több mint 50 pályamunka készült, melyek között számos alaposan kidolgozott rajz, plakát, videó, PowerPoint-bemutató, illetve a környezetünk megóvásáért végrehajtott hulladékgyűjtés, virág- és málnaültetés mozzanatait megörökítő képdokumentációk is szerepeltek.

A Beregszászi FIT Program ezt az örömteli és példaértékű hagyományt a továbbiakban is folytatni kívánja, ugyanis ebben a bizonytalan, aggodalmakkal teli időszakban sem lankadt az összefogás és a tenni akarás sem a gyerekek, sem a családi közösségek részéről, ugyanis szülők, nagyszülők segítő támaszként álltak/állnak FIT-eseink mögött.

Ha bárkinek is felkeltette érdeklődését az a kalandokkal, kihívásokkal teli tehetséggondozó program, és gyermeke, rokona vagy ismerőse 5. osztályos, bátran csatlakozzon ehhez a közösséghez! Jelentkezését az alábbi oldalon teheti meg:  http://fit.mcc.hu/jelentkezes.html!

(dnb)