The Times: Oroszország döntött Moldova megtámadásáról

2022. május 2., 10:29

Oroszország eldöntötte, hogy megtámadja Moldovát. A Kreml már kidolgozta az invázió pontos terveit – írja a The Times nyomán az UNIAN hírügynökség.

A brit lap ukrán hírszerzési források alapján arról ír, hogy az Oroszországi Föderáció már döntött a támadásról, s ha ez megtörténik, a Kreml megismételheti a Donbász forgatókönyvét.

„Úgy gondoljuk, a Kreml már eldöntötte, hogy megtámadja Moldovát. Moldova sorsa nagyon fontos. Ha az oroszok az ellenőrzésük alá vonják, könnyű célponttá válunk katonai értelemben, és az Ukrajnát fenyegető veszély egzisztenciálissá válik.

Ha Oroszország elismeri a Dnyeszter-mellék függetlenségét, az közvetlen fenyegetés és Moldova területi integritásának megsértését jelenti. Ez a »donbászi forgatókönyv« megismétlése lesz. Ezután nagy mennyiségű fegyvert fognak szállítani, majd csatlakoztatni akarják Oroszországhoz” – közölték a források.

Máris létezik „egy sor indikátor”, amelyek a Kremlnek a támadással kapcsolatos terveire utalnak, mutatnak rá bennfentesek. A kiadvány arról is beszámol, hogy ha Oroszország elfoglalja Moldovát, az oroszok megindulhatnak Odessza irányában, nyugat felől próbálva meg elfoglalni Ukrajna területeit.

(unian.ua/Kárpátalja)