Szlovéniában készül az ukrán válogatott

Labdarúgás

2022. május 4., 11:18 , 1106. szám

Az ukrán labdarúgó-válogatott május elejétől Szlovéniában kezdte meg azt az edzőtábort, amely arra hivatott, hogy a háborús gondokkal sújtott ország nemzeti tizenegye sikeresen vívja meg a júniusban Skócia ellen esedékes vb-pótselejtezőjét, illetve felkészülhessen az előttük álló Nemzetek Ligája-találkozókra.

Békeidőben az ukrán együttes repülőgépen tette volna meg az edzőtáborig lévő mintegy másfélezer kilométernyi távot, de a háborús helyzet természetesen most ezt is felülírta.

A nemzeti együttes eléggé foghíjas kerete még szombat reggel indult el az ukrán fővárosból, hogy este egy Ungvárhoz közeli szálláshelyen megpihenve másnap reggel átkeljen a csapi határátkelőn, hogy aztán még mintegy 800 kilométernyi buszozást követően, május 1-jén, vasárnap este megérkezzenek Brdo városába.

Az ukrán–magyar határig az Ukrán Labdarúgó-szövetség (ULSZ) elnöke, Andrij Pavelko is elkísérte a küldöttséget.

Az előzetes tervek szerint az elkövetkezendő napokban, vasárnap a Hajduk Split ellen jótékonysági mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszó Sahtar Donyeck hét válogatott kerettagja csatlakozik a kerethez, május 5-től pedig a Dinamo Kijev tíz futballistája is Szlovéniába utazik (a fővárosiak május 4-én a svájci Basel ellen játszanak ugyancsak jótékonysági felkészülési meccset).

Az ukrán válogatott szövetségi kapitányi tisztjét továbbra is Olekszandr Petrakov látja majd el.

(tamási)